Ρολάκια με σολομό και τυρί κρέμα από τον εκπληκτικό Άκη Πετρετζίκη

Μια μοναδική συνταγή που θα σας κάνει να ζητάτε και άλλο!

Συστατικά
Για την πρώτη γέμιση

1 τορτίγια
2κ.σ τυρί κρέμα, με χαμηλά λιπαρά
50 γρ. καπνιστός σολομός
2 κγ. άνηθος, ψιλοκομμένος
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη δεύτερη γέμιση

1 τορτίγια
2 κ.σ. τυρί κρέμα, με χαμηλά λιπαρά
50 γρ. καπνιστός σολομός
30 γρ. παντζάρι σε φέτες
1 φύλλο μαρουλιού
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
Για την τρίτη γέμιση

1 τορτίγια
2 κ. σ τυρί κρέμα, με χαμηλά λιπαρά
50 γρ. καπνιστός σολομός
1 φύλλο μαρουλιού
3 πολύ λεπτές φέτες ντομάτας
3 πολύ λεπτές και μεγάλες φέτες αγγουριού
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Απλώνουμε τη τορτίγια στο πάγκο εργασίας μας.
Με μια παλέτα-σπάτουλα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της το τυρί κρέμα.
Απλώνουμε από πάνω τον σολομό εκτός από την περιφέρεια της τορτίγιας
Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και το πιπέρι.
Τυλίγουμε σφιχτά την τορτίγια σε ρολό από τη πλευρά που είναι κοντά μας.
Ρολάρουμε μέχρι την άκρη της και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 2 ώρες
Τέλος με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε σε ρολάκια την τορτίγια.
Με τον ίδιο τρόπο γεμίζουμε τις τορτίγιες με όποια γέμιση θέλουμε!!!

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ