Καθαρά Δευτέρα: 5 -value for money- ψαροταβέρνες για να περάσετε καλά χωρίς την... λυπητερή

Πέντε οικονομικές ψαροταβέρνες της Αθήνας στρώνουν τραπέζι την Καθαρά Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου και σας περιμένουν με σαρακοστιανά εδέσματα και πλήθος θαλασσινών προτάσεων για μυημένους ψαροφαγάδες και μη. 

Καλαμαράκια, χταποδάκια, γαρίδες, ταραμάς, μύδια, γυαλιστερές, χτένια και τόσες άλλες θαλασσινές λιχουδιές έχουν την τιμητική τους. Καλή όρεξη και καλή Σαρακοστή.
 
Το Ουζερί του Λάκη
Κούλουμα στο κέντρο της πρωτεύουσας και ο δρόμος μάς οδηγεί στο "Ουζερί του Λάκη", αξία διαχρονική για ψαρομεζέδες στο κέντρο της Αθήνας. Ο ανανεωμένος του χώρος με τα φωτεινά χρώματα και τα θαλασσινά καλούδια στο μενού έχουν κάνει το κατάστημα ακόμα πιο ελκυστικό φέροντας τη θαλασσινή αύρα στο κέντρο της πόλης. Τα πιάτα του Λάκη είναι ιδιαίτερα οικονομικά και ικανά να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Μαγειρευτά, τηγανητά, ψητά, και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας, θα το βρείτε εδώ μέσα από μια μεγάλη ποικιλία θαλασσινών.
Ελπίδος 16, πεζόδρομος Πλατείας Βικτωρίας, τηλ.: 210 8213776 

 

Καραβίδας
Από τον Οκτώβριο του 2000 που έκανε την είσοδό του στη γαστριμαργική Αθήνα έως σήμερα ο Καραβίδας θεωρείται σταθερή επιλογή των ψαροφαγάδων της πρωτεύουσας. Η ψαροταβέρνα του Σπύρου Καραβίδα ξεχωρίζει για τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά που επιλέγει, καθώς και τη μοναδική ψαρόσουπα που θεωρείται η σπεσιαλιτέ του καταστήματος. Εδώ θα απολαύσετε το σαρακοστιανό μενού με όστρακα, θαλασσινά, ψαρομεζέδες, κ.α. που μυρίζουν θάλασσα.
Δεμιρδεσίου 89, Νέα Ιωνία, τηλ.: 210 2714585 

Τα βράχια της Πειραϊκής
Στα βράχια της Πειραϊκής μπορεί να μην «κοιμάται ο Στέλιος ο μπεκρής», βρίσκεται όμως μια από τις πιο γνωστές ψαροταβέρνες της όμορφης Πειραϊκής. Οικονομικό στέκι για τους λάτρεις του ψαριού, πολλοί το χαρακτηρίζουν ως το καλύτερο της περιοχής. Ο χώρος απλός, το σέρβις φιλικό και το μάτι να αγναντεύει τη θάλασσα, ενώ παράλληλα την «έχετε» ήδη στο πιάτο σας! Από τις χορταστικές μερίδες, δοκιμάστε τη σπεσιαλιτέ της Καλύμνου, Σπινιάλο, ψητή σαρδέλα, μύδια σαγανάκι, τηγανητά ψαράκια, οστρακοειδή, ουζομέδες, καλαμαράκια και πολλές άλλες θαλασσινές λιχουδιές.
Ακτή Θεμιστοκλέους 300, τηλ.: 210 4538461 

 

Το Μπαρμπουνάκι
Ένα μπαρμπουνάκι προτίμησε να αφήσει να νερά της Μεσογείου και να δοκιμάσει την τύχη του αρχικά στην περιοχή της Γλυφάδας (και έπειτα της Νέας Ερυθραίας και του Κολωνακίου). Όταν δε, έχει καπετάνιο τον μετρ του είδους Γιώργο Παπαϊωάννου τότε τα πράγματα πάνε... πρίμα. Τα χτένια συναντάνε τα κυδώνια, οι σαρδέλες δίνουν χώρο στις γαρίδες, ενώ όλοι οι θαλασσινοί μεζέδες που θα δοκιμάσετε στο Μπαρμπουνάκι έχουν άρωμα Αιγαίου.
Α. Μεταξά 48, Γλυφάδα, τηλ.: 210 9680651 

 

Το Παραγάδι
Στο Δάσος Χαϊδαρίου βρίσκεται ένας προσεγμένος χώρος που μας ταξιδεύει στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά μας με γεύσεις, χρώματα και αρώματα. Στον κατάλογό του και σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές θα βρούμε γαρίδες γιουβέτσι, καλαμάρι ψητό σβησμένο με μπίρα, καραβιδομακαρονάδα, μακαρονάδα του ψαρά, λαβράκι, χταποδάκι και ποικιλία ψαρομεζέδων και σαρακοστιανών που θα συνοδεύσουν το ουζάκι μας. 
Γεωργίου Παπανδρέου 51, Δάσος Χαϊδαρίου, τηλ.: 210 5815126

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ