Χταπόδι τραγανό με μπαλσάμικο και μέλι από τον Άκη Πεντρετζίκη και το νέο του site

Χταπόδι τραγανό με μπαλσάμικο και μέλιΤρομερό πιάτο με χταπόδι που πρέπει να δοκιμάσετε


Χταπόδι τραγανό με μπαλσάμικο και μέλιΤρομερό πιάτο με χταπόδι που πρέπει να δοκιμάσετε














Υλικά

1 κιλό χταπόδι ( πλοκάμια)
3 κ.σ. ξύδι
100ml κρασί λευκό
3 κ.σ. μέλι
5-6 κ.σ. μπαλσάμικο
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
3 κρεμμύδια
15 ντοματάκια σε καρέ
2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση:

Βράζω το χταπόδι με το κρασί και το ξύδι για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Δεν προσθέτω αλάτι. Καίω ένα τηγάνι και σοτάρω το χταπόδι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. Βράζω και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα σοτάρω και αυτά. Προσθέτω το ζωμό από το βράσιμο του χταποδιού, μπαλσάμικο και μέλι .

και Μυστικό:

ΠΟΤΕ δεν βάζουμε αλάτι στο βράσιμο του χταποδιού!!!!!!!! ΠΟΤΕ!!!!!!!!


Πηγή: oisyntagesmou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ