Αδιόρθωτος Τριντό: Αφού κατέκτησε την Ιβάνκα Τραμπ σειρά έχει το σοβαρότατο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο- Δείτε φώτο

Για πρώτη φορά στην ιστορία καναδός πρωθυπουργός απευθύνει ομιλία στο ευρωκοινοβούλιο.
 

«Όλος ο κόσμος επωφελείται από μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα και ένα άνευ προηγουμένου μοντέλο για ειρηνική συνεργασία», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στις πρώτες δηλώσεις της ομιλίας του, που είναι σε εξέλιξη.  

Ο γοητευτικός καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, πρώτα κατάφερε να γοητεύσει την αγαπημένη κόρη του Ντόναλντ Τραμπ και τώρα ήρθε η σειρά  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

Κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον, ο Τριντό μάγεψε την Ιβάνκα Τραμπ η οποία τον «χάζευε» για αρκετά λεπτά. Αλλά και σήμερα ο γόης του Καναδά... τον έκανε τον ντόρο του. Τα κινητά γυναικών είναι όλα ανεβασμένα για να απαθανατίσουν τον καναδό πρωθυπουργό και υπάρχουν ντοκουμέντα. 

Σήμερα, ο πανύψηλος πρωθυπουργός του Καναδά επιδεικνύει τη ρητορική του δεινότητα λέγοντας στους ευρωβουλευτές ότι έπραξαν σωστά δίνοντας τις ευλογίες τους στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στην Ε.Ε και τον Καναδά .

 

Σήμερα, ο πανύψηλος πρωθυπουργός του Καναδά επιδεικνύει τη ρητορική του δεινότητα λέγοντας στους ευρωβουλευτές ότι έπραξαν σωστά δίνοντας τις ευλογίες τους στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στην Ε.Ε και τον Καναδά.

 

 Η σημερινή ομιλία του καναδού πρωθυπουργού, Τζάστιν Τριντό, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έρχεται μία ημέρα μετά την ψηφοφορία, με τους πολιτικούς αναλυτές να επισημαίνουν ότι πρόκειται για μία ιστορική ομιλία καθώς είναι ο πρώτος καναδός πρωθυπουργός στην ιστορία που απευθύνει ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στην Ε.Ε και τον Καναδά (CETA), έπειτα από έντονη διαμάχη. Με βάση τη συμφωνία, θα καταργηθεί το 99% των δασμών, ενώ προάγεται επίσης η συνεργασία Καναδά- ΕΕ σε κοινωνικά, υγειονομικά και περιβαλλοντικά θέματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, τη συμφωνία CETA υποστήριξε η πλειονότητα των ευρωβουλευτών, κυρίως αυτοί της δεξιάς καθώς και οι φιλελεύθεροι και οι σοσιαλιστές. 

Mετά την ομιλία του στο Στρασβούργο, ο Τριντό θα επισκεφθεί το Βερολίνο όπου θα έχει συνομιλίες με τον απερχόμενο πρόεδρο της Γερμανίας, Γιοαχίμ Γκάουκ .Επιπλέον θα έχει γεύμα εργασίας με την Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ