Βίντεο: Να λοιπόν ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον διαγωνίζονται στο kite surf

Διακοπές με τον μεγιστάνα ιδιοκτήτη του ομίλου Virgin έκαναν ο Μπαράκ Ομπάμα και η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ αφότου έφυγαν από τον Λευκό Οίκο.

Ο Μπράνσον πόσταρε στο μπλογκ του φωτογραφίες και βίντεο με τον Ομπάμα να κάνει σερφ με αετό (kitesurfing) ανοιχτά ιδιωτικού νησιού του Μπράνσον στις βρετανικές Παρθένους Νήσους.

 

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μπορούσε έως τώρα να επιδοθεί στο άθλημα για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, στη διάρκεια των κοινών τους διακοπών ο Ομπάμα προκάλεσε τον μεγιστάνα σε ένα διαγωνισμό kitesurf.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Μπράνσον, «ήταν μεγάλη τιμή να φιλοξενήσει τους Ομπάμα». Μάλιστα ο Μπράνσον αφηγείται μια από τις πρώτες ιστορίες που ο Μπαράκ του διηγήθηκε όταν έφτασε με τη Μισέλ στο νησί Moskito.

«Ηταν λίγο πριν γίνει πρόεδρος όταν έκανε σερφ στη Χαβάη. Αφού ολοκλήρωσε τη συναρπαστική αυτή δραστηριότητα ο νέος επικεφαλής της ομάδας ασφαλείας του είπε: "αυτή θα είναι η τελευταία φορά που κάνεις σερφ για τα επόμενα οκτώ χρόνια". Και πράγματι για τα οκτώ επόμενα χρόνια δεν είχε την ευκαιρία να κάνει σερφ, να απολαύσει τα θαλάσσια αθλήματα και άλλα πράγματα που αγαπούσε».

 

Ετσι λοιπόν όπως διηγείται ο Μπράνσον προέκυψε και η ιδέα να προκαλέσει τον Μπαράκ Ομπάμα σε μια μεταξύ τους αναμέτρηση. «Ηταν τρομερό για μένα να του προσφέρων την ευκαιρία να μάθει kitesurf.

Εδώ έχουμε τις ιδανικές συνθήκες και την κατάλληλη ομάδα για να βοηθήσουμε οποιονδήποτε να μάθει. Εγώ ήθελα να μάθω foilboard surfing. Κι έτσι στήθηκε αυτή η φιλική πρόκληση.

 

Μπορούσε άραγε ο Μπαράκ να μάθει να κάνει kite surf πριν μάθω εγώ foilboard surfing; Συμφωνήσαμε να πάρουμε μέρος στην αναμέτρηση για να δούμε ποιος θα άντεχε περισσότερο».

Νικητής της μάχης πάντως αναδείχθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα. Οπως φαίνεται και στο βίντεο και οι δύο έπεσαν στο νερό αρκετές φορές και όπως αναφέρει ο Μπράνσον, οι δύο τους έδιναν μάχη στήθος με στήθος μέχρι τον τελευταίο γύρο, όπου ο Μπαράκ κατάφερε να διανύσει 100 μέτρα ενώ ο ίδιος μόλις 50.

 

«Αναγκαστικά, έπρεπε να του βγάλω το καπέλο και να γιορτάσω μαζί του τη νίκη», λέει χαρακτηριστικά και ανανεώνει το ραντεβού του με τον Μπαράκ Ομπάμα. «Την επόμενη φορά ας νικήσει ο καλύτερος (Βρετανός)» γράφει δίνοντας μια γεύση για τη ρεβάνς που σχεδιάζει να πάρει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ