Ένας αλμυρός πειρασμός του Άκη: Πιπεριές με μοτσαρέλα, τσίλι και κουκουνάρι

Δοκιμάστε το! Θα το λατρέψετε... 

Συστατικά
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες στη μέση
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη στη μέση
1 κ.σ. ελαιόλαδο
300 γρ. μοτσαρέλα
Για το dressing

1 λεμόνι το χυμό
1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
 3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα μπολ και τo αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, αφαιρούμε το σπόρια και αλείφουμε κάθε μισό τους κομμάτι με λίγο λάδι.
Τις βάζουμε με την κομμένη πλευρά να ακουμπάει σ'ένα ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ για 5 λεπτά μέχρι οι άκρες να αρχίσουν να καίγονται και να μαλακώνουν οι πιπεριές.
Κόβουμε κάθε μοτσαρέλα σε τρια κάθετα κομμάτια.
Γυρίζουμε τα κομμάτια από τις πιπεριές ανάποδα και τοποθετούμε σε κάθε ένα μέσα ένα κομμάτι μοτσαρέλα.
Ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμα μέχρι να λειώσει το τυρί και να μαλακώσουν οι πιπεριές.
Σερβίρουμε τις πιπεριές ραντίζοντάς τες με τη σάλτσα.

Tip
Σερβίρουμε με καβουρδισμένο κουκουνάρι 

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ