Ο Μπιλ Γκέιτς θα γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στη γη μέχρι το 2042- Να γιατί!

Ο Μπιλ Γκέιτς θα μπορούσε να γίνει το πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο, σύμφωνα με νέα έρευνα. H ιστορία του ευφυή και φιλάνθρωπου επιχειρηματία. 

Ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς βρίσκεται στο δρόμο για να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο μέσα στα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

 

Η έκθεση της Oxfam, η οποία έχει ως αντικείμενο την καταπολέμηση της φτώχειας στον κόσμο, κυκλοφόρησε ένα ενημερωτικό έγγραφο όπου αναφέρει ότι από το 2015, το 1% του πληθυσμού έχει στην κατοχή του περισσότερο πλούτο από ό,τι το υπόλοιπο 99%, και ότι οκτώ άνδρες σήμερα έχουν το ίδιο ποσό των χρημάτων με τα 3,6 δισεκατομμύρια ανθρώπους που απαρτίζουν το φτωχότερο ήμισυ του πλανήτη.

 

Η Oxfam χρησιμοποίησε αυτά τα στατιστικά στοιχεία για να υποστηρίξει ότι η τρέχουσα οικονομική ανάπτυξη ωφελεί δυσανάλογα εκείνους που είναι ήδη πλούσιοι, ενώ οι φτωχοί παραμένουν φτωχοί.

Η μελέτη προβλέπει τον μελλοντικό πλούτο του Μπιλ Γκέιτς με βάση τον μέσο ρυθμό αύξησης των επενδύσεών του, οι οποίες έχουν αυξηθεί κατά 11% από το 2009. Με αυτό τον ρυθμό, ο Γκέιτς, ο οποίος είναι σήμερα το νούμερο ένα στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στη γη με καθαρή αξία 85 δισ. δολαρίων, θα μπορούσε να είναι τρισεκατομμυριούχος στα 86 του.

 

Ο ευφυής φιλάνθρωπος Σε ηλικία 13 ετών ο Γκέιτς ξεκίνησε να προγραμματίζει στη γλώσσα BASIC στο σύστημα ASR-33. Ως φοιτητής του Χάρβαρντ  περνούσε τον χρόνο του προγραμματίζοντας και παίζοντας πόκερ. Δύο χρόνια αργότερα εγκατέλειψε τις σπουδές του.

Εκείνη την περίοδο γνώρισε τον Πολ Αλεν, έναν φοιτητή δύο χρόνια μεγαλύτερό του, με τον οποίο θα ίδρυε αργότερα τη Microsoft. Γκέιτς και Αλεν μετακόμισαν το 1975 στο Αλμπουκέρκι του Νέου Μεξικού όπου ίδρυσαν τη Microsoft και ανέπτυξαν λογισμικό για τον υπολογιστή Altair, ο οποίος πουλιόταν για 400 δολάρια σε μορφή κιτ.

 

Η μεγάλη ευκαιρία ήρθε το 1980, όταν ανέλαβαν να δημιουργήσουν το λειτουργικό σύστημα MS-DOS για την IBM. Σε μια από τις μεγαλύτερες γκάφες της μεγάλης ιστορίας της, η IBM επέτρεψε στη Microsoft να διαθέσει το MS-DOS και σε άλλες εταιρείες, μια κίνηση που δημιούργησε τη βιομηχανία των «IBM συμβατών» προσωπικών υπολογιστών. Η Microsoft μπήκε στο χρηματιστήριο το 1986 και έναν χρόνο αργότερα ο ευφυής Γκέιτς ήταν ο νεαρότερος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος σε ηλικία 31 ετών.

Ο Γκέιτς και η σύζυγός του έχουν ιδρύσει τα ιδρύματα Bill & Melinda Gates και Giving Pledge, μια «δέσμευση από τους πλουσιότερους ανθρώπους και τις οικογένειες του κόσμου ότι θα αφιερώσουν το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου τους στη φιλανθρωπία».

 

Παρ ‘όλα αυτά, όσο πρόθυμος κι αν είναι ο Γκέιτς να δώσει τα πλούτη του σε φτωχούς (έχει ήδη δώσε μεγάλο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπίες), η μελέτη διαπίστωσε ότι η περιουσία του έχει αυξηθεί από 50 δισ. σε 75 δισ. δολάρια από τότε που έφυγε από τη Microsoft το 2006. Παράλληλα, ο Γκέιτς είναι υπέρμαχος της δίκαιης φορολογίας αφού όπως ο ίδιος έχει πει, οι φιλανθρωπικές δωρεές από δισεκατομμυριούχους είναι «ευπρόσδεκτες, αλλά δεν υποκαθιστούν την επαρκή και δίκαιη φορολογία».

 

Δεν θα αφήσει την περιουσία του στα παιδιά του. Η απόφαση του Μπιλ Γκέιτς να μην αφήσει την περιουσία του στα παιδιά του αλλά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα ήταν μια πράξη που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση.

«Τα παιδιά μου θα λάβουν κάποια χρήματα, δεν θα αντιμετωπίσουν οικονομικό πρόβλημα. Θα προσπαθήσουν και θα τα καταφέρουν, δημιουργώντας τη δική τους καριέρα» είχε πει τότε ο Μπιλ Γκέιτς συμπληρώνοντας: «Θέλω τα παιδιά μου να δημιουργήσουν τη δική τους πορεία».  «Δεν είμαι υπέρ στο να έχουν τα παιδιά μου πολλά χρήματα στα χέρια τους.

 

Αυτό θα τους δημιουργήσει πρόβλημα στο να ακολουθήσουν τη δική τους πορεία». Η μεγαλύτερη κόρη του δισεκατομμυριούχου είναι η 21χρονη Τζέννιφερ, ακολουθεί ο 18χρονος Ρόρι και η μικρότερη είναι η 15χρονη Φιμπ.

ΠΗΓΗ: Daily Mail

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ