Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη Λεπέν: "Φέρε μας πίσω τώρα τα 300.000 ευρώ που έδινες στην φίλη σου"

Επιδεικτικά αγνόησε η Μαρίν Λεπέν την χρονική προθεσμία που της είχε δώσει η Ευρωβουλή για να  επιστρέψει το ποσό των 300.000 ευρώ με αφορμή την υπόθεση κακοδιαχείρισης που την βάρυνε. 

Με την ίδια να επισημαίνει πως είναι θύμα πολιτικά υποκινούμενης βεντέτας, η ηγέτης του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου μιλώντας στο Reuters τόνισε: Δεν θα υποταχθώ στον διωγμό, σε μία μονομερή απόφαση πολιτικών αντιπάλων που δεν βασίζεται σε στοιχεία και δεν περιμένει την απόφαση από την δικαστική αγωγή που έχω ζητήσει.

 

Η Ευρωβουλή είχε δώσει στην Λεπέν προθεσμία μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να επιστρέψει το ποσό. Η προθεσμία πέρασε χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση από την αρχηγό του γαλλικού Εθνικού Μετώπου. 

 

Τώρα η κόρη του ιδρυτή της γαλλικής Ακροδεξιάς βρίσκεται αντιμέτωπη με παρακράτηση της μισής βουλευτικής αποζημίωσης και με απώλεια άλλων επιδομάτων, όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Η Ευρωβουλή είχε ζητήσει από την Λεπέν το ποσό των 300.000 ευρώ που είχε χρησιμοποιήσει για τον μισθό της Κατρίν Γκρισέ, στενής της φίλης και διευθύντριας του επιτελείου της. 

 

Η χρηματοδότηση της απασχόλησης της Γκρισέ από την Ευρωβουλή γινόταν υπό τον όρο η εργασία της να γίνεται τον περισσότερο καιρό σε Βρυξέλλες ή Στρασβούργο. Ωστόσο, σύμφωνα με την Ευρωβουλή, η Γκρισέ εργαζόταν τον περισσότερο καιρό στην έδρα της, δηλαδή στα κεντρικά γραφεία του Εθνικού Μετώπου στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ