Η Μελάνια Τραμπ προκαλεί νέα οργή στο Μεξικό - Το "προκλητικό" εξώφυλλο στο Vanity Fair και η απάντηση του περιοδικού

H σύζυγός του Ντόναλντ Τραμπ, Μελάνια, έγινε άθελά της η αιτία για μια νέα ένταση στις σχέσεις των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Το μεξικάνικο Vanity Fair  δημοσίευσε μια παλαιότερη συνέντευξη και φωτογράφιση της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, η οποία είχε πρωτοδημοσιευθεί την Άνοιξη του 2016 στο GQ, που ανήκουν στον ίδιο εκδοτικό όμιλο Conde Nast, ωστόσο ήταν αρκετές για να προκαλέσουν αντιδράσεις στο Μεξικό. Στο εξώφυλλο του τεύχους Φεβρουαρίου του  Vanity Fair, εμφανίζεται η Μελάνια να «τρώει» κοσμήματα από ένα μπολ, έχοντας ένα πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης.

Η φωτογραφία αυτή προκάλεσε εξοργισμένες αντιδράσεις και το διαδίκτυο «πήρε φωτιά» με τους Μεξικανούς να την χαρακτηρίζουν ως «εξευτελιστική», ενώ κατηγόρησαν την συντακτική ομάδα του περιοδικού ότι τους προκάλεσε μία «πικρή γεύση». Μάλιστα η Μεξικανή διανοούμενη Denise Dresser ευχαρίστησε, με έναν ειρωνικό τρόπο το περιοδικό για το εξώφυλλο, μέσω Twitter.

Είναι ένα «σπουδαίο παράδειγμα ευαισθησίας, εμπάθειας, πατριωτισμού και συντακτικής νοημοσύνης», έγραψε.

Η  συντακτική ομάδα του Vanity Fair να παραδέχεται ότι το εξώφυλλο ναι μεν δημοσιεύθηκε σε «μία δύσκολη στιγμή» για τις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά ακολούθησε τη γραμμή του για «ανεξάρτητη και κριτική στάση απέναντι στα τρέχοντα γεγονότα και τους ανθρώπους της επικαιρότητας».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ