Τώρα o σπουδαιότερος τελικός όλων των εποχών (Βίντεο) - Φέντερερ εναντίον Ναδάλ για ιστορικό ρεκόρ

Ο μεγάλος τελικός του φετινού Αυστραλιανού Οπεν, που ξεκίνησε εδώ και λίγη ώρα, θα γραφεί στην ιστορία.

Κάποιοι τον χαρακτηρίζουν ως τον σημαντικότερο στην ιστορία του τέννις, αφού βρίσκει ξανά αντιμέτωπους, μετά από χρόνια, τον κάτοχο 17 Grand Slam τίτλων, Roger Federer, και τον κάτοχο 14 Grand Slam τίτλων, Rafael Nadal. 

Ο μεγάλος τελικός του Australian Open 2017, ξεκίνησε στις 10:30 το πρωί (ώρα Ελλάδας).

Πρόκειται για τον σημαντικότερο αγώνα του φετινού Australian Open και πιθανότατα τον σημαντικότερο και στη χρονιά, παρόλο που βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της. Ο Roger Federer θα συναντήσει τον Rafael Nadal για 35η φορά στην καριέρα του, στα πλαίσια του τελικού του Grand Slam της Μελβούρνης, από τον οποίο και θα προκύψουν ιστορικά γεγονότα, όποιος και αν είναι ο νικητής. 

O Ελβετός Roger Federer διεκδικεί τον 18ο Grand Slam τίτλο του, με τον οποίο πιθανότατα θα διασφαλίσει το ρεκόρ του για πολλά χρόνια ακόμα, αφού αν ανοίξει τόσο πολύ τη διαφορά του, θα είναι μάλλον αδύνατο να τον φτάσουν οι Nadal (14) και Novak Djokovic (12). Συνολικά, ο Federer θα διεκδικήσει τον 89ο τίτλο της καριέρας του, αναζητώντας την επιστροφή του στους τίτλους από το Νοέμβριο του 2015, όταν κέρδισε στον τελικό του Swiss Indoors στη Βασιλεία το Nadal. Ο 35χρονος Ελβετός δεν κέρδισε κανέναν τίτλο το 2016, τη χρονιά που υπέφερε από τον τραυματισμό του στο γόνατο, κάτι που είχε να συμβεί από το 2000! Το 2001 είχε κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο στο Μιλάνο και έκτοτε κέρδιζε τουλάχιστον έναν τίτλο κάθε χρόνο.

O ισπανός Nadal από την πλευρά του, κυνηγάει επίσης μια σειρά από ρεκόρ. Τα σημαντικότερα από αυτά, είναι βεβαίως το ότι έχει την ευκαιρία να κερδίσει τον 15ο Grand Slam τίτλο του, για να ξεπεράσει μια και καλή τον Pete Sampras και να είναι μόνος στη δεύτερη καλύτερη θέση όλων των εποχών. Εξίσου σημαντικό, αν όχι σημαντικότερο, το ότι μπορεί να γίνει ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία της open era, που θα έχει τουλάχιστον δύο τίτλους σε κάθε ένα από τα 4 Grand Slam τουρνουά! Έχει κερδίσει 9 φορές το Roland Garros, από 2 το Wimbledon και το US Open και μια το Australian Open. Είχε δυο χαμένες ευκαιρίες να κάνει το Double Career Slam στο παρελθόν, το 2012, όταν έχασε σε εκείνον τον επικό τελικό από τον Djokovic, και το 2014, όταν ο τραυματισμός του τον εμπόδισε να τα δώσει όλα με τον Wawrinka.

Πηγή: www.tennisnews.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ