Αυτά είναι τα 38 μέλη της ‘’μαφίας’’ των Ρομά: Ο Πιν Πιν, ο Αγγλούπας, ο ‘’Μαραντόνα’’, ο ‘’Μπάμπης ο Φλου’’ & 1 γυναίκα

Η Ελληνική Αστυνομία δημοσιοποίησε την Πέμπτη τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των δύο συμμοριών των Ρομά, που ρήμαξαν σπίτια στα Βόρεια Προάστια.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες  και ο 39χρονος Αλέξανδρος Αγγλούπας, ο οποίος κατηγορείται πως λειτουργούσε ως κλεπταποδόχος και πληροφοριοδότης για τη συμμορία.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο 39χρονος  οδηγήθηκε στον ανακριτή και με βάση τη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι ληστές λίγη ώρα μετά τις κλοπές τού έστελναν φωτογραφίες μέσω Viber με τα κλοπιμαία και αυτός εκτιμούσε την αξία τους. Συγκεκριμένα, αγόρασε κάτω από άκρα μυστικότητα κοσμήματα, κυρίως ρολόγια.

Έπειτα  πουλούσε τα κλοπιμαία σε κοσμηματοπωλεία και ρολογάδικα στο κέντρο της Αθήνας εισπράττοντας το τίμημα.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι ανήκαν σε δύο διαφορετικές σπείρες, ξάφριζαν πανάκριβα ρολόγια, κοσμήματα και λίρες ενώ η λεία τους υπολογίζεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.  
Οι δύο σπείρες εξαρθρώθηκαν από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου.

Ανάμεσα τους υπάρχει μόνο μια γυναίκα, η οποία είχε συγκεκριμένο ρόλο στη δράση της μαφιόζικης συμμορίας.

Σημειώνεται ότι η δημοσιοποίηση γίνεται για λόγους προστασίας του κοινωνικού συνόλου, με την έννοια ότι οι κατηγορούμενοι θα μπορούσαν να αναγνωρισθούν και από άλλα θύματά τους ή πολίτες να μπορούν να δώσουν επιπλέον πληροφορίες για τη δράση τους αναγνωρίζοντάς τους.

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ληστρικής κλοπής κατά συρροή, της διακεκριμένης κλοπής τετελεσμένης και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της διακεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, υπόθαλψη μελών εγκληματικής οργάνωσης κατά μονάδα, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά μονάδα και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων κλοπής κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα και τα ψευδώνυμα των μελών της συμμορίας, ορισμένα εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα ευρηματικά!
Εκτός από τον «Ψηλό», τον «Σατανά», τον «Πιν Πιν» και τον «Χαζούλη», στη λίστα με τα ψευδώνυμα κάνουν την εμφάνισή τους και ο «Παρταούλας», ο «Ράμπος», ο «Αράπος», ο «Ποντίκας», ο «Μπάμπης ο Φλου», ο «Μαραντόνα» και ο «Εισαγγελέας».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ