Βίντεο: O Πατριάρχης Γεωργίας βάπτισε 780 μωρά σε μια μέρα!

Eκατοντάδες ήταν οι γονείς που την περασμένη εβδομάδα σχημάτισαν ουρές στον Καθεδρικό της Αγίας Τριάδας στην Τιφλίδα της Γεωργίας προκειμένου να βαπτίσουν τα παιδιά τους.   

Οι μαζικές βαπτίσεις έγιναν ανήμερα του εορτασμού των Θεοφανείων στη Γεωργία στις 19 Ιανουαρίου και σύμφωνα με το euronews.com ήταν μια ιδέα του Πατριάρχη πάσης Γεωργίας Ηλία Β' o οποίος είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς και δημοφιλείς εκκλησιαστικούς ηγέτες στη χώρα του.  

Οι μεγάλες ουρές στην εκκλησία δημιουργήθηκαν καθώς είχε υποσχεθεί ότι θα βαπτίζει ο ίδιος κάθε τρίτο παιδί μιας οικογένειας. Σκοπός του Πατριάρχη ήταν να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο σε ζευγάρια με στόχο να καταπολεμηθεί η υπογεννητικότητα στη χώρα του Καυκάσου.  

Αρκετά ήταν τα τηλεοπτικά συνεργεία που συγκεντρώθηκαν στο ναό για να καταγράψουν τις μαζικές βαπτίσεις. Τελικά ο Πατριάρχης βάφτισε συνολικά 780 μωρά και το βίντεο που δείχνει το πώς έγινε αυτό ήταν αναπόφευκτο να προκαλέσει αίσθηση και να γίνει viral. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ