Reuters: Στα Ιεροσόλυμα σκέφτεται να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ ο Ντ. Τραμπ

Την οργή του αραβικού κόσμου αναμένεται να προκαλέσει το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, μια κίνηση που εάν τελικά υλοποιηθεί θα αποτελέσει ευθεία πρόκληση και μήνυμα προς τους Παλαιστινίους.

Σύμφωνα με το Reuters ο Ντόναλντ Τραμπ είναι έτοιμος να ανακοινώσει την μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στο Ισραήλ, από το Τελ Αβίβ,  στην Ιερουσαλήμ.

Η θέση των προηγούμενων αμερικανικών κυβερνήσεων ήταν πως το καθεστώς της Ιερουσαλήμ, θα καθοριστεί μόνο μετά από μια συμφωνία ειρήνης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων. Η στάση της νέας αμερικανικής διοίκησης δημιουργεί νέα δεδομένα για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου  ο οποίος είχε συγκρουστεί με την διοίκηση Ομπάμα και τον πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Τζον Κέρι για την ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα ακι την απόφαση της κυβέρνησης να απέχει από την κρίσημη ψηφοφορία στο συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ο Ντόναλντ Τραμπ επρόκειτο να  έχει τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα το απόγευμα με τον  Νετανιάχου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά το δημοσίευμα του Reuters, oι συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου έσπευσαν να δηλώσουν ότι δεν θα υπάρξει επικείμενη ανακοίνωση σχετικά με τη μεταφορά της πρεσβείας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ