Τραγωδία στην Ινδία σε παραδοσιακή γιορτή με ταύρους - 2 νεκροί και 23 τραυματίες από τα αφηνιασμένα ζώα

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη νότια Ινδία κατά τη διάρκεια μιας παραδοσιακής γιορτής, όταν αφηνιασμένοι ταύροι έφυγαν από τον έλεγχο και όρμησαν στο κοινό.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής Τζαλικάτου, το παραδοσιακό ροντέο στο χωριό Ραπουσάλ, την οποία επέτρεψε να πραγματοποιηθεί ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι παρά την αντίθετη γνωμάτευση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, οι ταύροι σκότωσαν δύο ανθρώπους ενώ τραυμάτισαν άλλους 28.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε πέρσι το Τζαλικάτου μετά την προσφυγή που είχαν καταθέσει οργανώσεις για την προστασία των ζώων οι οποίες κατηγορούν τους συμμετέχοντες για σκληρότητα απέναντι στους ταύρους. Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν τις τελευταίες ημέρες στο Τσενάι, την πρωτεύουσα του Τάμιλ Νάντου, αλλά και σε άλλες πόλεις, αναγκάζοντας τον επικεφαλής του κρατιδίου αυτού να μεταβεί στο Νέο Δελχί για να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να ακυρώσει την απόφαση, κάτι που έγινε τελικά την Παρασκευή.

Ο κυβερνήτης του Τάμιλ Νάντου επικύρωσε την απόφαση αργά το βράδυ του Σαββάτου, ώστε να ξαναρχίσει το φεστιβάλ από σήμερα.

Το τζαλικάτου είναι μια παραδοσιακή γιορτή των Τάμιλ. Νεαροί άνδρες προσπαθούν να υποτάξουν, με γυμνά τα χέρια, έναν ελεύθερο ταύρο. Ωστόσο οι φιλόζωοι κατηγορούν τους οργανωτές για κακομεταχείριση των ζώων και υποστηρίζουν ότι οι εκτροφείς ποτίζουν τους ταύρους με αλκοόλ ή ότι τους ρίχνουν πιπέρι στη μουσούδα λίγο πριν τους αφήσουν ελεύθερους, για να τους εξαγριώσουν. Οι οργανωτές από την πλευρά τους διαβεβαιώνουν ότι δεν κάνουν κακό στα ζώα και υπερασπίζονται αυτό το έθιμο.

Την περασμένη εβδομάδα οι αρχές συνέλαβαν εκατοντάδες ανθρώπους γιατί οργάνωσαν παράνομα ροντέο, παρά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ