Πολύ νόστιμο ! Φαρφάλες φούρνου με κοτόπουλο και τοματίνια με συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Υλικά Συνταγής

Για 4 άτομα

400 γραμμάρια φαρφάλες
6 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά καπνιστή πάπρικα
1 κουταλιά θυμάρι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ρίγανη ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
300 γραμμάρια σάλτσα basilico Barilla
10 τοματίνια
200 γραμμάρια γραβιέρα χοντροτριμμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά τον Αλέξανδρο Παπανδρέου και το alexandrospapandreou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση Συνταγής
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις φαρφάλες και τις σουρώνετε 2 λεπτά πριν είναι έτοιμες.
Τις κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τις αφήνετε να στραγγίξουν.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο για 1-2 λεπτά και προσθέτετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο.
Συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά να πάρει ωραίο χρώμα το κοτόπουλο, πασπαλίζετε με την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε την σάλτσα τομάτας, τις φαρφάλες, το θυμάρι και την ρίγανη και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα πυρέξ, το απλώνετε καλά, πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα, τοποθετείτε τα τοματίνια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 25-30 λεπτά.

 

Who is who

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Αποφοίτησε από την Ecole Ferrandi-Paris, απ΄ όπου πήρε δίπλωμα chef και διεύθυνσης ξενοδοχείου και εστιατορίου.

Συνέχισε τις σπουδές για άλλα δύο χρόνια στο Ecole de la Chambre de Commerce et d’ Industrie de Paris, αποκτώντας το δίπλωμα της Ecole Superieure de Cuisine Francaise. Η αγάπη του για τη μαγειρική τον οδήγησε στο Johnson & Wales University στις ΗΠΑ ως καθηγητή γαλλικής κουζίνας τα πρωινά και ως μαθητή για food styling τα απογεύματα.

Έχει δουλέψει σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το The Connaught (Λονδίνο) και το Plaza Athénée (Παρίσι). Τέσσερα χρόνια συνεργάστηκε με την εκπομπή του MEGA "Σαν στο σπίτι σας" ενώ από το Μάιο του 2012 παρουσίαζε, μαζί με τον ηθοποιό, παρουσιαστή και σεναριογράφο, Γιώργο Καπουτζίδη, την εκπομπή «Παρέα στην Κουζίνα». Άλλες δραστηριότητες συμπεριλαμβάνουν αρθρογραφία για την ιστοσελίδα γαστρονόμος online καθώς επίσης και παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ