Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!7 Ολλανδοί συνελήφθησαν 12 χρόνια μετά την μεγάλη ληστείας των διαμαντιών στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ

Δώδεκα χρόνια μετά τη μεγάλη ληστεία στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ, ,με λεία διαμάντια δεκάδων εκατομμυρίων, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη επτά υπόπτων.

Η ληστεία αυτή έγινε στις 25 Φεβρουαρίου 2005 και θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει τα τελευταία 15 χρόνια σε όλον τον κόσμο.

Οι ένοπλοι δράστες ακινητοποίησαν ένα θωρακισμένο όχημα της αεροπορικής εταιρείας KLM που βρισκόταν σε έναν κλειστό και ασφαλισμένο χώρο του αεροδρομίου και άρπαξαν τα διαμάντια και τα κοσμήματα.

Η αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται στα 67 εκατομμύρια ευρώ. Ένα μεγάλο μέρος τους βρέθηκε αμέσως μετά τη ληστεία σε ένα όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους. Τα υπόλοιπα όμως, αξίας περίπου 40 εκατομμυρίων ευρώ, δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα.

Τα διαμάντια επρόκειτο να μεταφερθούν αεροπορικώς στην Αμβέρσα, στο γειτονικό Βέλγιο. Οι συλληφθέντες είναι πέντε άνδρες και δύο γυναίκες, όλοι τους Ολλανδοί υπήκοοι.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ