Δύο βραβευμένα ντοκιμαντέρ του Βασίλη Μάρου αυτή την εβδομάδα στο COSMOTE History

Με δύο εμβληματικά ντοκιμαντέρ του πολυβραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη Βασίλη Μάρου, συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα το αφιέρωμα του COSMOTE HISTORY με αφορμή τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του καναλιού, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου από τις 21.00.
 

Τραγωδία του Αιγαίου (21.00) με αυθεντικές εικόνες και ντοκουμέντα από την περίοδο 1912-1945, που απαθανάτισαν γνωστοί κι άγνωστοι οπερατέρ στις πρώτες γραμμές του πολέμου, στους δρόμους της Αθήνας, εκεί όπου γράφτηκε η ιστορία της Ελλάδας.

 

Δεκαετία '60: Το τέλος της κρίσης (22.00) όπου μέσα από τη διεισδυτική ματιά του σκηνοθέτη σκιαγραφείται μια φιλόδοξη τοιχογραφία της Ελλάδας στα χρόνια της δεκαετίας του ’60 και καταγράφονται όλα τα γεγονότα που σημάδεψαν τη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας.

 

Το αφιέρωμα «Ένας χρόνος COSMOTE HISTORY» συνεχίζεται όλο τον Ιανουάριο με επιλεγμένα ντοκιμαντέρ κάθε Κυριακή βράδυ στις 21.00.  

Επίσης, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στις 22.00, το ντοκιμαντέρ Επτά μουσεία, ένα ταξίδι μας ταξιδεύει στην Σπάρτη, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, όπου ανακαλύπτουμε τον πολιτισμό, την ιστορία και την τεχνολογία της ελαιοπαραγωγής στον ελλαδικό χώρο, από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα.

 

Την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 22.00 δεν χάνουμε το ντοκιμαντέρ Ελλάδα: Από την ενδοχώρα στα παράλια που αυτή τη φορά μάς ταξιδεύει σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική για να μάθουμε μέσα από τις ιστορίες των κατοίκων για τα έθιμα και τις παραδόσεις της χώρας μας. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ