Ομιλία Τραμπ: Είτε είμαστε έγχρωμοι, είτε λευκοί οποιαδήποτε φυλή θα βλέπουμε τον ίδιο ουρανό, έχουμε το ίδιο αίμα

Και επίσημα πρόεδρος των ΗΠΑ είναι πλέον ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ορκίστηκε στις 19.00 ώρα Ελλάδας εν μέσω επευφημιών από το πλήθος.

 

 

Στην ομιλία που ακολούθησε τον όρκο, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ επισήμανε ότι η σημερινή μεταβίβαση εξουσίας δεν αφορά απλώς την αλλαγή κυβέρνησης αλλά τη μεταβίβαση της δύναμης από την Ουάσινγκτον πίσω στον λαό. «Αυτή η στιγμή είναι η δική σας στιγμή», τόνισε ο Τραμπ απευθυνόμενος στον αμερικανικό λαό.

 

Δείτε  όλα όσα προηγήθηκαν

23:00  Η αυτοκινητοπομπή του Ντόναλντ Τραμπ διασχίζει τα 2,4 χιλιόμετρα της Λεωφόρου Πενσιλβάνια που συνδέει το Καπιτώλιο με τον Λευκό Οίκο.

Ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ κατέβηκαν από το προεδρικό όχημα και περπάτησαν για λίγο στον κεντρικό δρόμο της Ουάσινγκτον χαιρετώντας τον κόσμο δεξιά και αριστερά.

Δείτε Live

 

 

21:30 Με όλη την οικογένεια

Περιστοιχισμένος από όλη του την οικογένεια, ο Ντόναλντ Τραμπ υπογράφει τις πρώτες του εντολές ως Πρόεδρος των ΗΠΑ - Την παράσταση πάντως έκλεψαν τα εγγόνια του...

19:40  Άλλαξε και ο προεδρικός λογαριασμός στο Twitter 
Εκτός από την ίδια την προεδρία των ΗΠΑ, άλλαξε πλέον χέρια και ο λογαριασμός του Αμερικανού προέδρου στο twitter. Ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν έχει τουιτάρει ακόμα, όμως δεν αναμένεται να αργήσει. 

19:25  Με... χρυσά μαχαιροπίρουνα θα φάει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ 
Έτοιμο είναι και το τραπέζι για το επίσημο δείπνο μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ. Και φυσικά η πολυτέλεια, η χλιδή και το χρυσό "πρωταγωνιστούν". 

 

19:15  Η προεδρική ομιλία 
Σας ευχαριστώ. Εμείς οι πολίτες των ΗΠΑ, είμαστε μαζί σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια να ξαναχτίσουμε τις ΗΠΑ και να αποκαταστήσουμε τις υποσχέσεις στο λαό μας. Μαζί με τον κόσμο για τα χρόνια που θα έρθουν. Θα αντιμετωπίσουμε προκλήσεις και δυσκολίες, αλλά θα τα φέρουμε σε πέρας. Είμαστε ευγνώμονες στο ζεύγος Ομπάμα για την μετάβαση. 

Σήμερα η τελετή, έχει εξαιρετικό μήνυμα, δεν μεταβιβάζουμε απλώς την εξουσία, αλλά μεταβιβάζουμε την εξουσία από την πρωτεύουσα πίσω σε σας, στο λαό. Για πολύ καιρό μια πολύ μικρή ομάδα ανθρώπων, έπαρναν την εξουσία και τα κόστη τα πλήρωνε ο κόσμος. Η Ουάσινγκτον ευημερούσε, όμως ο λαός δεν συμμετείχε την ευημερία. Το κατεστημένο προστατευόταν, όμως οι πολίτες όχι. 

Όσο γιόρταζαν στην πρωτεύουσα, υπήρχαν λίγοι λόγοι να γιορτάζουν στην υπόλοιπη χώρα. Αυτή η αλλαγή αρχίζει τώρα. Η στιγμή ανήκει σε σας. Ανήκει σε όσους ήρθαν εδώ και σε όσους παρακολουθούν. Είναι η μέρα σας, η γιορτή σας. Οι ΗΠΑ είναι δική σας χώρα. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία δεν είναι ποιο κόμμα έχει την εξουσία, αλλά αν ελέγχεται από το λαό.

Στις 20 Ιανουαρίου θα γιορτάζουμε τη μέρα που ο κόσμος έγινε αφέντης ξανά. Οι ξεχασμένοι δεν θα είναι πλέον ξεχασμένοι. Όλοι σας ακούνε τώρα. Ήρθατε να γίνετε μέρος του κινήματος, ενός κινήματος που ο κόσμος δεν είχε ξαναδεί. 

Οι αμερικανοί θέλουν ασφαλείς γειτονιές, καλές δουλειές αυτές είναι εύλογες απαιτήσεις από καλούς και δίκαιους ανθρώπους. Υπάρχει όμως μια διαφορετική πρραγματικότητα. Υπάρχουν άνθρωποι παγιδευμένοι στη φτώχια, εργοστάσια άδεια. Υπάρχει στέρηση, εγκληματικότητα που κλέβει από το λαό μας. Αυτή η σφαγή σταματά τώρα. 

Είμαστε ένα έθνος και ο πόνος των ανθρώπων είναι δικός μας πόνος. Και η επιτυχία τους, θα είναι δική μας επιτυχία. Μοιραζόμαστε ένα σπίτι, μια πατρίδα. Ο όρκος μου είναι προς εσάς. Για πολλές δεκαετίες κάναμε πλούσια την ξένη βιομηχανία, με κόστος στη δική μας. Δώσαμε επιδοτήσεις σε ξένους και όχι στους δικούς μας. Υπερασπιστήκαμε σύνορα άλλων κρατών και όχι τα δικά μας. Ξοδέψαμε τρισεκατομμύρια στο εξωτερικό, ενώ οι υποδομές μας υποβαθμίζονται. Κάναμε χώρες πλούσιες, ενώ η δική μας αυτοπεποίθηση εξανεμίστηκε. Οι βιομηχανίες μας έφυγαν για άλλες χώρες, χωρίς σκέψη για όσους έμειναν άνεργοι. 

Υπήρξαν ολόκληρες κοινότητες που έφυγαν. Αυτό αποτελεί παρελθόν, βλέπουμε μόνο προς το μέλλον. Σήμερα κάνουμε ένα καινούργιο μήνυμα να ακουστεί. Από σήμερα ένα καινούριο όραμα θα κυβερνά τη χώρα. Η Αμερική πρώτα. Κάθε πρόταση για φορολογία, μετανάστευση, εξωτερική πολιτική θα παίρνεται με σκοπό να επωφελούνται αμερικανοί. 

Η προστασία θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ευημερία και ισχύ. Θα πολεμήσω για σας με κάθε ικμάδα της δύναμής μου και δεν θα σας απογοητεύσω. Η Αμερική θα αρχίσει να νικάει. Θα φέρουμε πίσω τις θέσεις εργασίας, τα σύνορά μας, τον πλούτο μας και τα όνειρά μας. Θα χτίσουμε καινούργιους δρόμους, γέφυρες, σιδηροδρόμους, αεροδρόμια παντού. Θα βάλουμε όλους τους ανθρώπους σε θέσεις εργασίας και θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια σε αμερικανικά κεφάλαια. 


Δύο απλοί κανόνες. Αγοράζουμε αμερικανικά και προσλαμβάνουμε αμερικανικά. Θα χτίσουμε φιλίες σε όλο τον κόσμο, όμως κάθε χώρα έχει καθήκον να υπερασπίζεται τους δικούς της ανθρώπους. Θα είμαστε το φωτεινό παράδειγμα για τον κόσμο. Θα πολεμήσουμε τον ριζοσπαστικό ισλαμισμό και την τρομοκρατία την οποία θα εξαφανίσουμε από προσώπου γης.

 

19:08 Τραμπ: «Οι Αμερικανοί μπαίνουμε σε μία εθνική προσπάθεια να ανορθώσουμε τη χώρα μας. Ευγνωμοσύνη στον Μπαράκ Ομπάμα και τη Μισέλ Ομπάμα για τη συμβολή τους στη μετάβαση. Μεταβιβάζουμε την εξουσία από την Ουάσινγκτον στον λαό. Αυτή η στιγμή είναι η δική σας στιγμή, όλα αλλάζουν αυτή τη στιγμή, εδώ και τώρα. Δεν έχει σημασία ποιο κόμμα ελέγχει την κυβέρνηση, αλλά εάν η κυβέρνηση ελέγχεται από τον λαό. Tην 20η Ιανουαρίου θα τη θυμόμαστε ως τη μέρα που ο λαός έγινε και πάλι ο εξουσιαστής του έθνους. Οι Αμερικανοί θέλουν καλά σχολεία για τα παιδιά τους, ασφάλεια στις γειτονιές τους, καλές δουλειές για τους ίδιους. Ο εφιάλτης σταματά εδώ και τώρα».

 

19:00  Είναι πλέον πρόεδρος 
Και επίσημα πλέον, ο Ντόναλντ Τραμπ, είναι ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

 

18:57  Ορκίστηκε ο Μάικ Πενς 
Ήδη ορκίστηκε ο αντιπρόεδρος του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικ Πενς μέσα σε αποθέωση από το συγκεντρωμένο πλήθος.

18:59  Η ώρα της ορκωμοσίας 
Ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ παίρνει τη θέση του στο βήμα για να ορκίσει τον 45ο Πρόεδρο των ΗΠΑ.

 

18:44  Συγκινημένος εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ 
Συγκινημένος εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, στο Καπιτώλιο λίγο πριν ξεκινήσει η τελετή της ορκομωσίας του. Πλησίασε και χαιρέτησε την οικογένεια του αλλά και την Μισέλ Ομπάμα.

18:39  Καταχειροκροτήθηκε ο Ομπάμα 
Ο Μπαράκ Ομπάμα πήρε τη θέση του για την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ και το Καπιτώλιο σείστηκε από τα χειροκροτήματα του κόσμου. 

18:31  Η εμφάνιση της Μελάνια και της Ιβάνκα Τραμπ στο Καπιτώλιο 
Την θέση τους πήραν η γυναίκα και η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ στο καπιτώλιο μιας και από λεπτό σε λεπτό ξεκινάει η ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ. Η Ιβάνκα Τραμπ έφτασε συνοδευόμενη από τον σύζυγο της φορώντας ένα λευκό κουστούμι ενώ την Μελάνια Τραμπ συνόδευσε άνδρας από την Εθνική Φρουρά. Εκείνη στάθηκε δίπλα στον μικρό γιο της.

18:13  Έφυγαν από τον Λευκό Οίκο Ομπάμα - Τραμπ 
Έφυγαν από τον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ με την σύζυγο του Μελάνια και ο Μπαράκ Ομπάμα με την Μισέλ. Τα ζευγάρια κατευθύνονται στο Καπιτώλιο για την ορκομωσία του εκλεγμένου Προέδρου των ΗΠΑ.

 

 

 

Το τελευταίο tweet του Μπαράκ Ομπάμα απο τον Λευκό Οίκο

''Ήταν τιμή μου να σας υπερετώ. Με κάνατε καλύτερο αρχηγό και καλύτερο άνθρωπο''

 

It's been the honor of my life to serve you. You made me a better leader and a better man.

— President Obama (@POTUS) 20 Ιανουαρίου 2017

Ο Μπαράκ Ομπάμ και ο Ντόναλντ Τραμπ με τις συζύγους κατευθύνονται στο Καπιτώλιο

Trumps, Obamas head to Capitol Hill in presidential motorcade for swearing-in ceremony https://t.co/YpuCylp4Iz https://t.co/iZ8j8vwo4U

— CNN (@CNN) 20 Ιανουαρίου 2017

Ο Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς έφτασε για την ορκωμοσία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ

 

Bernie Sanders arrives at the inaugural swearing-in ceremony https://t.co/YpuCylp4Iz #inauguration https://t.co/SJ2rZXHaLM

— CNN (@CNN) 20 Ιανουαρίου 2017

Ο πρώην Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον και η πρώην πρώτη κυρία Χίλαρυ Κλίντον  κατέφθασαν και εκείνοι

 

Former President Bill Clinton and former first lady Hillary Clinton arrive for #InaugurationDay https://t.co/GlDX6v1Qah pic.twitter.com/hQZ5BaJNnj

— CNN (@CNN) 20 Ιανουαρίου 2017

Η Μελανία Τραμπ φοράει το powder blue  Ralph Lauren σύνολο, harkening μιμούμενη την  Τζάκι Κένεντι Ωνάση

Melania Trump dons powder blue Ralph Lauren suit, harkening back to Jacqueline Kennedy Onassis' iconic style https://t.co/HPXAPwvig9 pic.twitter.com/xpi7ayBdKH

— CNN (@CNN) 20 Ιανουαρίου 2017

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους φτάνει στο Καπιτώλιο με την σύζυγο του Λάρα

 

Former President George W. Bush and former First Lady Laura Bush arrive for #InaugurationDay https://t.co/RxTvfL9m8H pic.twitter.com/l5CIIAt0vP

— CNN (@CNN) 20 Ιανουαρίου 2017

Το ζεύγος Τραμπ καταφθάνει στον Λευκό Οίκο

Ο Τραμπ ανέβηκε τα σκαλιά του Λευκού Οίκου και φιλά την Μισέλ Ομπάμα στα μάγουλα.

Ο Μπάρακ Ομπάμα δίνει το χέρι του στη Μελάνια καθώς ανεβαίνει τις σκάλες.
Οι Τραμπ δίνουν ένα δώρο στο ζεύγος Ομπάμα, κάτι σε ένα γαλάζιο κουτί από το Τtiffany. Οι Ομπάμα δείχνουν κάπως αμήχανοι.


Ολοι μαζί γυρίζουν και ποζάρουν για την φωτογραφία. Ολοι χαμογελούν.
Στη συνέχεια οι Ομπάμα συνοδεύουν τους Τραμπ στα ενδότερα.

Ο Μπάρακ Ομπάμα ακούγεται να λέει στον Ντόναλντ Τραμπ: «Κύριε Πρόεδρε! Πως είστε; Συγχαρητήρια»

Ρεσιτάλ κομψότητας η Μελάνια : Με γαλάζιο σύνολο - Ίδια γάντια συνόδευσε τον Τραμπ στην Επισκοπική Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη

Ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ μετρά αντίστροφα για την τελετή ορκωμοσίας του.

Περίπου 18.30 ώρα Ελλάδας ο Μπαράκ Ομπάμα με την Μισέλ και ο Ντόναλντ Τραμπ με την Μελάνια αναμένονται στο Καπιτώλιο, ενώ θα διεξαχθεί και η ορκωμοσία του αντιπρόεδρου Μάικ Πενς από τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου, Κλάρενς Τόμας.

Melania Trump: Όλα όσα φόρεσες σε 12 ώρες- Η πρώτη χρυσή τουαλέτα, τα Cucci γυαλιά, το σικ παλτό

Η τριήμερη φιέστα για την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε - Η άφιξη με Μελάνια & όλο το πρόγραμμα - Φώτο, βίντεο

Το πρόγραμμα της ορκωμοσίας:
16.30: Υποδοχή του νέου προεδρικού ζεύγους από τον Μπαράκ και τη Μισέλ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο
18.30: Άφιξη και των δύο ζευγαριών στο Καπιτώλιο – Εναρκτήριες ομιλίες -Ορκωμοσία του αντιπροέδρου Μάικ Πενς από τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Κλάρενς Τόμας
19.00: Ορκωμοσία Ντόναλντ Τραμπ από τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς – Εκφώνηση της πρώτης του ομιλίας μετά την ανάληψη των καθηκόντων του
19.30: Λήξη της τελετής
21.30: Στρατιωτική παρέλαση μπροστά στο Καπιτώλιο

Τι έγραψε ο ίδιος στο twitter του;
«Θα σας δω στις 11:00 για την ορκωμοσία. ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ - Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ!»

 

 

It all begins today! I will see you at 11:00 A.M. for the swearing-in. THE MOVEMENT CONTINUES - THE WORK BEGINS!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 20 Ιανουαρίου 2017

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ