Οκτώ επιζώντες εντοπίστηκαν στο ξενοδοχείο που χτυπήθηκε από χιονοστιβάδα στην Ιταλία - Επιχείρηση απεγκλωβισμού

Οκτώ συνολικά επιζώντες εντοπίστηκαν  μετά απο 42 ώρες στο ξενοδοχείο Rigopiano στην ορεινή Ιταλία που χτυπήθηκε από χιονοστιβάδα το βράδυ της Τετάρτης.

Σε εξέλιξη είναι η προσπάθεια απεγκλωβισμού τους. «Είναι ζωντανοί και τους μιλάμε», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters αξιωματούχος της Πυροσβεστικής που βρίσκεται στο σημείο.

 

Ο αριθμός των διασωθέντων είναι πλέον σε οκτώ, καθώς δύο άνδρες είχαν εντοπιστεί ζωντανοί λίγες ώρες μετά το χτύπημα της χιονοστιβάδας.

Ο ακριβής αριθμός των αγνοούμενων δεν είναι γνωστός, με τις Αρχές να υπολογίζουν πως 25 έως 34 άνθρωποι βρίσκονταν στο πολυτελές ορεινό ξενοδοχείο όταν θάφτηκε κάτω από το χιόνι – συμπεριλαμβανομένων μικρών παιδιών.

 

Έχουν επίσης εντοπιστεί δύο σοροί, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτα δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο που αναφέρουν ότι έχουν βρεθεί περισσότερα πτώματα.

 

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει περισσότερες από 42 ώρες από την καταστροφή, τα σωστικά συνεργεία και οι στρατιώτες που συμμετέχουν στην επιχείρηση έχουν δεσμευτεί ότι θα συνεχίσουν το έργο τους μέχρι να βρεθούν όλοι οι αγνοούμενοι. 

Το έργο των συνεργείων καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο λόγω του όγκου του χιονιού που έχει καλύψει το ξενοδοχείο. Οι διασώστες σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζεται να σκάψουν τέσσερα ή πέντε μέτρα ώστε να φτάσουν στο κτήριο.

Οι διασώστες κατάφεραν επίσης να ανασύρουν ζωντανά και τα δύο σκυλιά του ξενοδοχείου, ονόματι «Λύκος» και «Σύννεφο».

Παράλληλα, πολλοί από τους ορεινούς δρόμους που οδηγούν στο θέρετρο έχουν καλυφθεί από χιόνι, με οχήματα του στρατού να συμβάλουν στο έργο ανοίγματος των οδικών αρτηριών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ