Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Σε θάνατο καταδικάστηκε η μητέρα που έκαψε την κόρη της γιατί διαφωνούσε με τον άντρα που θα παντρευόταν

Σκότωσε την ίδια της την κόρη επειδή… ‘’ντρόπιασε’’ την οικογένεια της.

Η 18χρονη Ζενάτ Ραφίκ παντρεύτηκε τον Χάσαν Χαν και έφυγε μαζί του για να ζήσει με την δική του οικογένεια.

Η οικογένεια της 18χρονης όμως  είχαν αντίθετη άποψη, καθώς αυτός ο γάμος δεν είχε την συγκατάθεση τους.

Η μητέρα της αποφάσισε να ‘’τιμωρήσει’’ την Ζενάτ, καίγοντας την ζωντανή. Όπως ομολόγησε η ίδια η Παρβίν Μπίμπι, στο ειδικό δικαστήριο όπου εξεταζόταν η υπόθεσή της, σκότωσε την κόρη της, τον περασμένη Ιούνιο, επειδή "ντρόπιασε την οικογένεια", σύμωνα με την DailyMail.

 

Το δικαστήριο του Πακιστάν καταδίκασε σε θάνατο την μητέρα της άτυχης 18χρονης ενώ επέβαλε ποινή ισοβίων δεσμών στον αδελφό της κοπέλας, τον Ανίς, καθώς διαπιστώθηκε ότι την ξυλοκόπησε άγρια, μαζί με τη μητέρα του, προτού η τελευταία να την περιλούσει με κηροζίνη και να την σκοτώσει.

 

Μετά τη δολοφονία της Ζενάτ, σε μια φτωχογειτονιά της Λαχόρης, κανένας από τους συγγενείς της δεν ζήτησε τη σορό της για να την κηδέψει. Η οικογένεια του συζύγου της παρέλαβε τελικά τα λείψανα και τα έθαψε νύχτα σε ένα κοιμητήριο κοντά στην πόλη.

Η βία κατά των γυναικών είναι συνηθισμένο φαινόμενο στο Πακιστάν, σύμφωνα με την ανεξάρτητη Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επικαλούμενη δημοσιεύματα η Επιτροπή αυτή ανέφερε ότι το 2015 καταγράφηκαν περισσότερα από 1.100 εγκλήματα τιμής.

Το κοινοβούλιο του Πακιστάν ενέκρινε τον Οκτώβριο έναν νόμο εναντίον αυτού του είδους των "εγκλημάτων τιμής" με αφορμή τη δολοφονία της Καντίλ Μπαλόχ, μιας σταρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, από τον αδελφό της.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα θύματα είναι γυναίκες και ο δολοφόνος τους κάποιος συγγενής τους που γλίτωνε την τιμωρία επειδή τον "συγχωρούσαν" τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Με βάση τον νέο νόμο, οι συγγενείς μπορούν να "συγχωρέσουν" τον δολοφόνο αν καταδικαστεί σε θάνατο, ωστόσο ο δράστης δεν αποφυλακίζεται αλλά η ποινή του μετατρέπεται σε ισόβια κάθειρξη.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ