Ο κρόκος, οι πιπεριές και τα όσπρια της Μακεδονίας στις αγορές του εξωτερικού

Ο κρόκος, οι πιπεριές και τα όσπρια της Μακεδονίας στις αγορές του εξωτερικού Δυνατότητες καλύτερης οργάνωσης, για να προωθήσουν στις αγορές του εξωτερικού, προϊόντα όπως ο κρόκος Κοζάνης, τα γαλακτοκομικά προϊόντα της Δυτικής Μακεδονίας, οι πιπεριές Φλωρίνης, τα όσπρια και τα υπόλοιπα τοπικά προϊόντα, αναζητούν μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διατροφής.


Ο κρόκος, οι πιπεριές και τα όσπρια της Μακεδονίας στις αγορές του εξωτερικού

Δυνατότητες καλύτερης οργάνωσης, για να προωθήσουν στις αγορές του εξωτερικού, προϊόντα όπως ο κρόκος Κοζάνης, τα γαλακτοκομικά προϊόντα της Δυτικής Μακεδονίας, οι πιπεριές Φλωρίνης, τα όσπρια και τα υπόλοιπα τοπικά προϊόντα, αναζητούν μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διατροφής.

Οι επιχειρήσεις αυτές προσκλήθηκαν από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε ενημέρωση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Loc Food" στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια και έχει στόχο τη δημιουργία συνεργατικών σχηματισμών (clusters).

«Ο σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με την αγροτική παραγωγή, τη μεταποίηση, τις υπηρεσίες και την εστίαση ώστε να διευκολυνθούν οι εξαγωγές» αναφέρει στο ΑΜΠΕ ο Προϊστάμενος στο περιφερειακό τμήμα ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Βασίλης Κωτούλας. Σύμφωνα με τον ίδιο, το επόμενο χρονικό διάστημα θα αναζητηθούν καλές πρακτικές από 8 ακόμη χώρες που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα και συγκεκριμένα την Νορβηγία, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Σλοβενία και τη Βουλγαρία.

Πηγή:mpa.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ