Vintage pics: Audrey Hepburn σε ρεσιτάλ στυλ και γούστου – "Πώς να κλέψετε 1.000.000 δολάρια"

Η Audrey Hepburn, με το αξεπέραστο στυλ της, πρωταγωνίστησε το 1966 στην κλασσική κωμωδία του  Γουίλιαμ Γουάιλερ, "Πώς να κλέψετε 1.000.000 δολάρια"

Στο πλευρό της βρέθηκε ο Πήτερ Ο' Τουλ, υποδυόμενοι  δυο ληστές έργων τέχνης.

Στην ταινία ο Τσαρλς Μπονέ (Χιου Γκρίφιθ) είναι πλαστογράφος έργων τέχνης και παραχωρεί ένα πλαστό γλυπτό του Μπενβενούτο Τσελίνι σε ένα μουσείο του Παρισιού. Την ίδια στιγμή η κόρη του Νικόλ (Όντρεϊ Χέπμπορν), πιάνει στα πράσα έναν κλέφτη έργων τέχνης, τον Σάιμον Ντέρμοτ (Πήτερ Ο' Τουλ) να προσπαθεί να κλέψει έναν πλαστό πίνακα από το σπίτι τους.

Η Νικόλ δεν καταδίδει τον Σάιμον στην αστυνομία φοβούμενη ότι σε περίπτωση που γίνουν έρευνες το οικογενειακό τους μυστικό, ότι εμπορεύονται πλαστά έργα τέχνης θα αποκαλυφθεί, οδηγεί τον Σάιμον πίσω στο σπίτι του. Αργότερα μαθαίνει ότι το άγαλμα της Αφροδίτης, το οποίο ο πατέρας της παραχώρησε στο μουσείο τέχνης πρόκειται να υποστεί έλεγχο για τη γνησιότητά του. Φοβούμενη για τις συνέπειες αυτού του ελέγχου, η Νικόλ προσλαμβάνει τον Σάιμον να κλέψει το γλυπτό από το μουσείο τέχνης.

Η ταινία γυρίστηκε στη Γαλλία και τα κοστούμια της  Χέπμπορν σχεδίασε για άλλη μια φορά ο Γάλλος μόδιστρος Ιμπέρ ντε Ζιβανσί.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ