Το Παρίσι θυμήθηκε το Charlie Hebdo - Εκδηλώσεις για τα 2 χρόνια από την τρομοκρατική επίθεση

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από την επίθεση στο σατυρικό περιοδικό «Σαρλί Εμπντό», η οποία «άφησε» πίσω της 12 νεκρούς, μεταξύ των οποίων και αρκετούς σκιτσογράφους και δημοσιογράφους.

Στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου μερικές εκατοντάδες άνθρωποι, οι οποίοι απέτιναν φόρο τιμής στους νεκρούς.

Στη βάση του αγάλματος που δεσπόζει στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ απλώθηκε ένας καμβάς γεμάτος από πολύχρωμες παλάμες, όπου δεκάδες άνθρωποι έγραψαν το δικό τους μήνυμα στη μνήμη των θυμάτων. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έπειτα από το κάλεσμα που απηύθυνε η γαλλική Ένωση Θυμάτων της Τρομοκρατίας (AfVT).

«Δεν μπορούσαμε να μην βρισκόμαστε εδώ» είπε σε δημοσιογράφους ο Γκιγιόμ Ντενουά ντε Σεν Μαρ, γενικός διευθυντής της AfVT, κρατώντας ένα πλακάτ με το σύνθημα «είμαι πάντα Σαρλί».

Οι δράστες της επίθεσης ήταν τα αδέρφια Κουασί, ενώ την επόμενη ημέρα, ο Αμεντί Κουλιμπαλί σκότωσε έναν αστυνομικό υπάλληλο και εκτέλεσε τέσσερις άνδρες κατά τη διάρκεια ομηρίας σε εβραϊκό σούπερ μάρκετ, στο Παρίσι.
 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ