Χιονιάς "Αριάδνη": Στα λευκά ξύπνησε η Λέσβος (φωτό) - Έπεσαν χιόνια μετά από χρόνια μέσα στην Πάτρα!

Η "Αριάδνη" ντύνει σιγά σιγά στα λευκά όλη την Ελλάδα.
 

Το κύμα κακοκαιρίας που ξεκίνησε απο την περασμένη Πέμπτη βρίσκεται σε εξέλιξη και τα χιόνια καλύπτουν σιγά σιγά όλο και περισσότερες περιοχές.

Το βράδυ της Παρασκευής χιόνι έπεσε μέσα στην Πάτρα, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, με τους κατοίκους να τρέχουν για να απολαύσουν το ξεχασμένο για πολλούς φαινόμενο.

Στη Λέσβο, οι κάτοικοι ξύπνησαν με τα σπίτια τους να είναι καλυμμένα από χιόνι. Στη Μυτιλήνη το έχει «στρώσει» με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους -2 βαθμούς. Η σφοδρή χιονόπτωση συνεχίζεται και ήδη υπάρχουν πολλά προβλήματα με τις μετακινήσεις των πολιτών, αλλά και θέμα υδροδότησης καθώς έχουν παγώσει οι σωλήνες. Σφοδρή χιονόπτωση είχαμε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε Αγιάσο, Συκαμιά, Μόλυβο, Αγία Παρασκευή, Μανταμάδο, Πάμφιλα, Σίγρι, Ερεσό, Καλλονή, Σκόπελο, Παπάδο αλλά και σε άλλες περιοχές. Σε πολλά σημεία του νησιού μάλιστα το χιόνι έχει φτάσει το μισό μέτρο.

Πολικές οι θερμοκρασίες που επικρατούν απ' άκρη σ' άκρη της Μαγνησίας, με το θερμόμετρο να αγγίζει στην κορυφή του Πηλίου ακόμα και τους -11 βαθμούς Κελσίου. Το εν εξελίξει κύμα της κακοκαιρίας σαρώνει ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα ακόμα και τις Β. Σποράδες, με το χιόνι στο λιμάνι της Αλοννήσου να φτάνει τα 11 εκατοστά, ενώ στα λευκά έχουν ντυθεί τόσο η Σκόπελο όσο και η Σκιάθος.

Πρωτόγνωρες, σχεδόν «πολικές», θερμοκρασίες καταγράφονται στην Κεντρική Ελλάδα, όπου σε ορεινές περιοχές της Φθιώτιδας ο υδράργυρος έφτασε και τους -12 βαθμούς Κελσίου.

Πυκνή χιονόπτωση πλήττει το νησί της Χίου, όπου  έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών.

Εξαιτίας του παγετού, πέντε οδηγοί αυτοκινήτων εγκλωβίστηκαν στον δρόμο από Λαγκάδα προς Καρδάμυλα, στο ύψος του Δελφινίου, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή της Πυροσβεστικής, αλλά και οχήματος της Περιφερειακής Ενότητας Χίου για να απεγκλωβιστούν. Σύμφωνα με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, υπάρχουν προβλήματα σε όλο το οδικό δίκτυο της βόρειας πλευράς του νησιού.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ