Καταγγελία ότι οι ταξιτζήδες στην Κων/πολη ζητούσαν και 1000$ για να μεταφέρουν τους πανικόβλητους από το Reina

Αμέτρητες και επώνυμες είναι οι καταγγελίες που έχουν κατακλύσει τις τελευταίες ώρες τα τουρκικά social media και οι οποίες κάνουν λόγο για «βρώμικους ταξιτζήδες». 

Οι εν λόγω καταγγελίες, που ερευνώνται από τις τουρκικές αρχές και αναμένεται να απασχολήσουν μέσα στις επόμενες ώρες και τα τουρκικά ΜΜΕ, αναφέρουν ότι μετά το αιματοκύλισμα στο Reina το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, ταξιτζήδες που βρίσκονταν έξω από το διασημότερο club της Πόλης ζητούσαν στους απεγνωσμένους ανθρώπους που το εγκατέλειπαν πόσα που κυμαίνονταν από 500 έως 1000 δολάρια προκειμένου να τους οδηγήσουν σε κάποιο ασφαλές σημείο.

 

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια το site Fragilemag.gr και ο δημοσιογράφος Γιάννης Παναγόπουλος ο οποίος σημειώνει χαρακτηριστικά: «Αμέσως μετά την θλιβερή δολοφονική επίθεση στο κλαμπ Reina την 1η Ιανουαρίου, ορισμένοι οδηγοί ταξί ζήτησαν ποσά που κυμαίνονταν ανάμεσα στα 500 με 1000 δολάρια από ανθρώπους που με αγωνία τους ζητούσαν να τους μεταφέρουν σε ασφαλείς τοποθεσίες.

 

-Τα social media βουίζουν γύρω από το γεγονός. Είμαι σίγουρος πως οι καταγγελίες αυτές σύντομα θα γίνουν είδηση στα καθιερωμένα media της χώρας. Το Reina είναι το πιο πολυτελές και μοδάτο νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Το "reserve" τραπεζιού εκεί μπορούσε να κοστίσει χιλιάδες τουρκικές λίρες στους επί το πλείστον πλούσιους Τούρκους και τουρίστες που το προτιμούν στις εξόδους τους. Οι οδηγοί ταξί γνωρίζουν πολύ καλά το προφίλ των πελατών αυτού του «λαμπερού» κλαμπ»

 

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι ταξιτζήδες καταφεύγουν στην αισχροκέρδεια. Είναι οι συνήθεις ύποπτοι αυτής της επαίσχυντης λογικής. Από ό,τι φαίνεται οι επαγγελματίες οδηγοί έχουν την δική τους ταρίφα στις μετατρομοκρατικές επιθέσεις.

 

Μετά το χτύπημα της 28ης Ιουνίου του 2016 στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης επέλεγαν να μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία της πόλης μόνο τουρίστες με την ταρίφα να ανέρχεται στα 100 δολάρια για διαδρομές που συνήθως δεν ξεπερνούν τα 20.

Το ίδιο συνέβη και μετά το περιστατικό στο γήπεδο της Besiktas πριν περίπου από 3 εβδομάδες. Και το ίδιο θα συμβαίνει κάθε φορά που το προσωπικό κέρδος στέκει πάνω από τον ανθρώπινο πόνο ισοπεδώνοντας κάθε ίχνος λογικής και ηθικής...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ