Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη - Τι έγινε τη μοιραία μέρα

Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες γύρω από το θάνατο του Ελληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη.

Η Φρανσουάζ ντε Σούζα Ολιβέιρα που έπαιζε το ρόλο της απελπισμένης συζύγου που αναζητά τον άνδρα της, με τον οποίο ήταν παντρεμένη εδώ και 15 χρόνια, είναι σύμφωνα με την αστυνομία ο ιθύνων νους του εγκλήματος.

Ο 29χρονος Σέρτζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλο, εραστής της συζύγου, δολοφόνησε τον πρέσβη με τη βοήθεια ενός ξαδέρφου του, του 24χρονου Εδουάρδο Μορέιρα Τεντέσκι. Ο Σέρτζιο μπαινοέβγαινε στο σπίτι τους τελευταίους μήνες ως υπέυθυνος του συναγερμού και δεν ήταν λίγες οι φορές που έκαναν σεξ, ενώ στο διπλανό δωμάτιο κοιμόταν ο πρέσβης. Οι τρεις τους βρίσκονται σε προσωρινή κράτηση για 30 ημέρες.

Το κουβάρι του εγκλήματος άρχισε να ξετυλίγεται, όταν η αστυνομία με τη βοήθεια της λουμινόλης, (μια ουσία που δείχνει την παρουσία υγρών που δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι), βρήκαν μια μεγάλη κηλίδα αίματος στον καναπέ του σπιτιού της οικογένειας στο Nova Iguaçu. Η αστυνομία υποψιάστηκε πως ο Αμοιρίδης σκοτώθηκε στο σπίτι, ενδεχομένως με ένα μαχαίρι, διότι οι γείτονες δεν άκουσαν θόρυβο από πυροβολισμούς.

Ο ίδιος ο δράστης ομολόγησε τον τρόπο με τον οποίο έδραση. Αν και αρχικά αρνήθηκε τις κατηγορίες, αναγκάστηκε να ομολογήσει, όταν οι αστυνομικοί του έδειξαν βίντεο στο οποίο ο ίδιος έχει καταγραφεί να μπαίνει και να βγαίνει από το σπίτι το μοιραίο βράδυ. Την Τετάρτη περίπου στις 3 το βράδυ, κατέγραψε τον Σέρτζιο να μεταφέρει έναν μεγάλο όγκο, που ήταν το σώμα του άψυχου πρέσβη τυλιγμένο σε ένα χαλί, στο αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο διπλωμάτης πριν από τα Χριστούγεννα και το οποίο βρέθηκε την Πέμπτη καμμένο.

Οδηγηθείς στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, ο Σέρτζιο προσπάθησε να αρνηθεί τη συμμετοχή του στο έγκλημα. Αλλά μόλις η αστυνομία του έδειξε το βίντεο, ομολόγησε. Η Φρανσουάζ οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για να καταθέσει αργά το βράδυ της Πέμπτης. Η ίδια αρνήθηκε τις κατηγορίες και έριξε όλο το βάρος στον εραστή της, που τον κατηγόρησε για το έγκλημα. Μάλιστα, όπως μεταδίδει η «O Globo» άρχισε να κλαίει και να λέει πως δεν ήταν η δολοφόνος.

Ο Τεντέσκι, γνωρίζοντας πως ο ξάδερφός του είχε ομολογήσει την ενοχή του, χωρίς να εμπλέξει την γυναίκα του πρέσβη, κατέθεσε ενοχοποιητικά στοιχεία για την Φρανσουάζ. Σύμφωνα με τον Τεντέσκι, του προσέφεραν 25.000 δολάρια για να βοηθήσει στη δολοφονία. Στην κατάθεσή του, είπε πως η Φρανσουάζ ήρθε στο σπίτι με την κόρη της από την πίσω πόρτα όταν ο πρέσβης ήταν νεκρός στο σαλόνι. Εβαλε το κοριτσάκι για ύπνο και στη συνέχεια πήγε να μπει στο σαλόνι, αλλά δίστασε γιατί φοβόταν να δει το πτώμα, έτσι κατευθύνθηκε προς τα υπνοδωμάτια.

Ο Τεντέσκι ισχυρίστηκε μάλιστα πως ο ίδιος πάλεψε με τον πρέσβη και τον έπνιξε με μία γραβάτα, σκοτώνοντάς τον. Ισχυρίστηκε πως βρισκόταν σε αυτοάμυνα, αλλά δεν διευκρίνισε το λόγο που μάλωσαν οι δύο άνδρες.

Η απανθρακωμένη σορός βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης μέσα σε ένα αυτοκίνητο που ενοικίαζαν ο πρεσβευτής και η σύζυγός του. Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο κάτω από μια ανισόπεδη διάβαση στην περιοχή όπου διέμενε το ζευγάρι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ