''Ψυχρός'' πόλεμος Πούτιν - Ομπάμα: Η Ρωσία απελαύνει 35 Αμερικανούς διπλωμάτες

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να απελάσουν 35 ρώσους διπλωμάτες κατηγορώντας τους για εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές.

 Πριν από λίγο το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών ανακοίνωσε ότι απευλαύνονται 35 αμερικανοί διπλωμάτες και κλείνουν δυο διπλωματικές αποστολές στην Ρωσία.

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερα απαξιωτικές εκφράσεις χρησιμοποίησε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ αντιδρώντας στην απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να απελάσει ρώσους διπλωμάτες.
"Οι άνθρωποι που παρέμειναν στον Λευκό Οίκο επι οκτώ χρόνια δεν είναι κυβέρνηση, είναι μια ομάδα αποτυχημένων στην εξωτερική πολιτική, κακόβουλων και κοντόφθαλμων ... Σήμερα ο Ομπάμα το παραδέχτηκε αυτό επίσημα. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως αφού δεν κατάφερε να καταγραφεί στην ιστορία της προεδρίας του κανένα επίτευγμα στον διεθνή στίβο, αυτός ο νομπελίστας κατάφερε, αντί να ολοκληρώσει τη θητεία του με έναν εκλεπτισμένο τρόπο να την αμαυρώσει...Από αυτή την ομάδα είναι να λυπάσαι μόνο τον Κέρι. Δεν ήταν σύμμαχός μας, αλλά προσπάθησε να είναι επαγγελματίας και να διατηρήσει την αξιοπρέπειά του ως άνθρωπος", αναφέρει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχαροβα στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

Αφού πλέκει το εγκώμιο του αμερικανού ΥΠΕΞ, η Ζαχάροβα συνεχίζει γράφοντας ότι "σήμερα ο αμερικανικός λαός ταπεινώθηκε από τον ίδιο του τον πρόεδρο. Όχι από τη διεθνή τρομοκρατία ή από τα στρατεύματα του εχθρού. Η Ουάσιγκτον δέχτηκε χαστούκι από τον ένοικο του Λευκού Οίκου, ο οποίος αύξησε σε υπέρτατο βαθμό τα επείγοντα ζητήματα για την επόμενη ηγεσία".

"Η αυλαία έπεσε. Η κακόγουστη παράσταση τελείωσε. Όλος ο κόσμος, από την πλατεία ως τον εξώστη, παρατηρεί ένα συντριπτικό πλήγμα που κατάφερε ο Μπαράκ Ομπάμα και η ημιμαθής ομάδα του στην εξωτερική πολιτική στο κύρος της Αμερικής και στην ηγεσία της, που αποκάλυψε σε όλο τον κόσμο το κύριο μυστικό της, η ιδιαιτερότητα του οποίου ήταν να καλύπτουν τις αδυναμίες τους. Και κανένας εχθρός των ΗΠΑ δεν θα μπορούσε να το κάνει καλύτερα", συνέχισε στο Facebook η Ζαχάροβα.

Η έκθεση του FBI
Το FBI κατηγόρησε ευθέως τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB) για ανάμειξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, δημοσιοποιώντας χθες ειδική αναφορά για το ζήτημα που έχει προκύψει. Πρόκειται για την πιο λεπτομερή δημοσιοποίηση στοιχείων που περιλαμβάνει δείγματα κακόβουλης γλώσσας προγραμματισμού υπολογιστών, υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιήθηκαν για την υποκλοπή ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Σύμφωνα με το FBI, η δράση των FSB άρχισε στα μέσα του 2015 όταν με ηλεκτρονικό μήνυμα στάλθηκε κακόβουλος σύνδεσμος ηλεκτρονικής διεύθυνσης σε περισσότερους από 1.000 αποδέκτες. Μεταξύ αυτών, ήταν υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το FBI στην 13σέλιδη αναφορά του. 

Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και το γραφείο του διευθυντή της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (DNI) έχουν υποστηρίξει ότι η Ρωσία βρισκόταν πίσω από τις ηλεκτρονικές υποκλοπές του Οκτωβρίου, η αναφορά αυτή αποτελεί την πρώτη λεπτομερή τεχνική ανάλυση που δημοσιοποιεί η αμερικανική κυβέρνηση, μέσω της πρώτης επίσημης ανακοίνωσης του FBI.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ