Αφγανιστάν: Αποκεφάλισαν νεαρή γυναίκα επειδή πηγε για ψώνια στην πόλη χωρίς τον άνδρα της

Άγνωστοι μαχαίρωσαν κι αποκεφάλισαν μια 30χρονη γυναίκα στο Λάτι της επαρχίας Σαρ-ε-Πουλ του βόρειου Αφγανιστάν επειδή επισκέφθηκε μια πόλη χωρίς τον σύζυγό της!

Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι τη γυναίκα τη σκότωσαν Ταλιμπάν χαρακτηρίζοντας «πράξη απιστίας» το ότι βγήκε για ψώνια χωρίς να συνοδεύεται από άρρενα συγγενή της.

Οι Ταλιμπάν, που ελέγχουν το Λάτι, επιβάλλουν σκληρές πολιτικές διακρίσεων εις βάρος των γυναικών, απαγορεύοντάς τους μεταξύ άλλων να μιλούν μεγαλόφωνα σε δημόσιους χώρους και να εμφανίζονται σε ΜΜΕ. Όσες αψηφούν τις διαταγές αυτές απειλούνται με δημόσια μαστίγωση και εκτέλεση σε γήπεδο ποδοσφαίρου.

Ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας ήταν στο Ιράν και δεν έχουν παιδιά, είπε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας.

Μέχρι στιγμής οι τοπικές αρχές δεν έχουν συλλάβει κάποιο άτομo για το αποτρόπαιο έγκλημα, ενώ οι Ταλιμπάν αρνούνται κάθε ανάμειξη, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το σουνιτικό φονταμενταλιστικό κίνημα των Ταλιμπάν, που έχει τις ρίζες του στην εποχή της σοβιετικής κατοχής της χώρας και αναδύθηκε απ’ τον αφγανικό εμφύλιο πόλεμο γύρω στο 1994, έμεινε στην εξουσία απ’ το 1996 μέχρι το 2001.

Όμως συνεχίζει έκτοτε να εξαπολύει πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως τον περασμένο μήνα όταν σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα σε βομβιστική επίθεση σε αμερικανικό αεροδρόμιο, ή τον περασμένο Ιούνιο όταν Ταλιμπάν καμικάζι παρέσυρε μαζί του στο θάνατο σχεδόν 40 άτομα κοντά στην Καμπούλ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ