Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω της χιονόπτωσης-Πού χρειάζονται αλυσίδες

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω της χιονόπτωσης στα εξής τμήματα των λεωφόρων Πάρνηθας, Πεντέλης και Διονύσου, καθώς και της οδού Αγίου Μερκουρίου - Βαρυμπόμπης, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας.

Συγκεκριμένα:

-Λ.Πάρνηθας: Από το ύψος του τελεφερίκ προς το καζίνο.
-Λ.Πεντέλης: Από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Ξενία.
-Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 414 έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου.
-Λ.Διονύσου: Από το γήπεδο Διονύσου έως τον Αγιο Πέτρο.
-Οδός Αγίου Μερκουρίου - Βαρυμπόμπης, από το ύψος του εστιατορίου «Λεωνίδας».

Στους άλλους δρόμους της Αττικής η κυκλοφορία διεξάγεται με μικροπροβλήματα, ενώ οι οδηγοί πρέπει να δείχνουν μεγάλη προσοχή, λόγω της ολισθηρότητας από τη χιονόπτωση.

Επιτρέπεται, εδώ και λίγα λεπτά, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, η κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη έως τον κόμβο Σχηματαρίου.

Η κυκλοφορία των συγκεκριμένων φορτηγών οχημάτων δεν επιτρεπόταν, από νωρίς το πρωί, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Επίσης, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία ανάλογων φορτηγών στην περιφερειακή οδό Ελευσίνας - Θήβας, από το 3,5 χλμ στο ρεύμα προς Θήβα, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδα για τα υπόλοιπα οχήματα.

Εν τω μεταξύ, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στον Υμηττό, από τη θέση Καλοπούλα, σύμφωνα με ενημέρωση της Τροχαίας. Παράλληλα, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται και η κυκλοφορία των οχημάτων από το 10ο χλμ της επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου έως την παραλιακή οδό της περιοχής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ