Η Nicole Kidman είπε “Ναι” στον Λάνθιμο & θα είναι η πρωταγωνίστρια του στο "The killing of a sacred deer»

Με ένα πολύ ωραίο cast που στους βασικούς ρόλους περιλαμβάνει την Nicole Kidman και τον Colin Farrell, κοντεύουν να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα της ταινίας «The killing of a sacred deer» (Ο φόνος ενός ιερού ελαφιού). Πρόκειται για μια ταινία που την αρχική της έμπνευση την οφείλει στον Ευριπίδη.
 

Και μιλάμε για την καινούργια ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, που η φήμη του εξαπλώνεται αστραπιαία και όλοι πια θέλουν να κάνουν ταινίες μαζί του.

 
Στο «ιερό ελάφι» είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζεται με τον Collin Farrell μετά το πολυβραβευμένο «The lobster» ενώ η  Nicole Kidman υποδύεται, σύμφωνα με το σενάριο που συνέγραψε ο Λάνθιμος με τον συνεργάτη του Ευθύμη Φιλίππου, τη σύζυγό του.

 

Το έναυσμα για να ξεκινήσει η συγγραφή του σεναρίου την έδωσε ο αρχαίος Έλληνας τραγικός Ευριπίδης, και στο σήμερα η υπόθεση επικεντρώνεται σε έναν γιατρό χειρουργό (Colin Farrell), και σε έναν έφηβο – τον Martin (Barry Keoghan) που επιδιώκει να τον εντάξει στην διαλυμένη του οικογένεια.

Στην πορεία, η συμπεριφορά και οι πράξεις του μικρού γίνονται εντυπωσιακά κυνικές, η ιδεατή ζωή του γιατρού γκρεμίζεται, ωθώντας τον να πράξει μια αδιανόητη θυσία. Φυσικά σε όλο αυτό η γυναίκα του γιατρού (Nicole Kidman) δεν μένει καθόλου αμέτοχη – για να μην σας πω πως είναι και η αιτία που συμβαίνουν όλα….

Τώρα το γιατί ο Λάνθιμος βρήκε πρόσφορο έδαφος στις ΗΠΑ με το σινεμά που κάνει, είναι απορίας άξιο. Πάντως αξίζει να θυμηθούμε πως, μεταξύ άλλων, η ταινία «The lobster» απέσπασε πέρυσι το βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών, πήρε το βραβείο σεναρίου από τους κριτικούς του Los Angeles και προβλήθηκε φέτος με επιτυχία στην Αμερική, σημειώνοντας πολύ καλή πορεία στο αμερικάνικο box office, καταγράφοντας το καλύτερο άνοιγμα της χρονιάς σε περιορισμένο κύκλωμα προβολής. Και πριν τον «Αστακό», ο «Κυνόδοντας» (2009) ταξίδεψε από τις Κάννες έως τα Όσκαρ διεκδικώντας το χρυσό αγαλματίδιο ξενόγλωσσης ταινίας.

 

Φυσικά δεν έχουν κυκλοφορήσει επίσημες φωτογραφίες ακόμα, παρά μόνο ότι μπόρεσαν να βγάλουν οι paparazzi από κάποια γυρίσματα. Και κάτι ακόμα. Έχω προσέξει ότι ο Λάνθιμος στο εξωτερικό δεν πλασάρεται ως George Lanthimos αλλά ως Yorgos Lanthimos. (Respect)!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ