Καρέ καρέ πώς έφτασε στο Μιλάνο από το Βερολίνο ο μακελάρης

Νεκρός μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών έπεσε ο ‘’μακελάρης’’ του Βερολίνου - όλο το χρονικό.

Αφού έσπειρε τον θάνατο, αφήνοντας πίσω του 12 νεκρούς και 48 τραυματίες, έπεσε νεκρός στην Ιταλία τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Την είδηση ότι ο Ανίς Άμρι σκοτώθηκε μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στο Μιλάνο της Ιταλίας, επιβεβαίωσε ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών.

Ο ίδιος τόνισε ότι πρόκειται δίχως αμφιβολία για τον άνθρωπο που έσπειρε τον τρόμο στη Γερμανία.

Πώς κατάφεραν οι ιταλικές αρχές  να φτάσουν στα ίχνη του:
Πολίτης καλεί την αστυνομία τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν ακούγονται πυροβολισμοί στην πλατεία Primo Maggio στο Sesto San Giovanni στο Μιλάνο.

Φτάνοντας στο σημείο οι αρχές εντόπισαν έναν άνδρα από το Μαγκρεμπ, ήταν μόνος και περπατούσε αργά. Του ζητούν να δείξει τα στοιχεία της ταυτότητά τους.

Μετά από μερικά δευτερόλεπτα τραβάει ένα 22άρι πιστόλι από την τσάντα του και αρχίζει να πυροβολεί.

Ακολουθεί πραγματική μάχη με τους αστυνομικούς με εκατέρωθεν ανταλλαγή πυρών.

Ένας από τους αστυνομικούς τραυματίζεται. Ενώ ο ‘’ύποπτος άνδρας’’  πέφτει νεκρός από τα πυρά των αρχών.

Πολύ σύντομα, οι αρχές αντιλαμβάνονται την ταυτότητα του δράστη
Αρχικά αναφέρουν ότι είναι απλώς «καταζητούμενος».

Μετά από λεπτομερή εξέταση των δακτυλικών αποτυπωμάτων του συνειδητοποιούν, όμως, ότι πρόκειται για τον Ανις Άμρι, τον βασικό ύποπτο για την επίθεση στο Βερολίνο.

O Anis Amri ορκίζεται στο ISIS

Πώς έφτασε στην Ιταλία:
Μετά από έρευνα της αστυνομίας στα προσωπικά του αντικέιμενα,  εντόπισε ένα εισιτήριο τρένου. Όπως διαπιστώθηκε, ο ύποπτος είχε έρθει στο Μιλάνο από τη Γαλλία με τρένο.

Εάν μάλιστα ισχύουν τα παραπάνω, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ότι ο Άμρι φέρεται να πέρασε από δύο χώρες -μέχρι να φτάσει στο Μιλάνο- χωρίς να γίνει αντιληπτός. Εντύπωση προκαλεί ακόμη το γεγονός ότι ακριβώς επειδή οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν αρχικά λάθος άνθρωπο, ο τυνήσιος Άμρι εξασφάλισε τον απαραίτητο χρόνο για να διαφύγει.  

Πριν πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας, ο Άμρι φέρεται να φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ», δηλαδή «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Άμρι έφτασε στο Μιλάνο από το Παρίσι. Η περιοχή στην οποία σκοτώθηκε, μάλιστα, ήταν η περιοχή στην οποία έζησαν πολλά μέλη των «Ερυθρών Ταξιαρχιών».
Ένα από τα ερωτήματα που βασανίζουν τις αρχές αφορά τον λόγο που ο δράστης επέλεξε ως προορισμό την Ιταλία. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είχε ζήσει εκεί στο παρελθόν και είχε ενδεχομένως διασυνδέσεις που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν να κρυφτεί.

Σοκαρισμένη η οικογένεια του δράστη

Εν τω μεταξύ, σοκαρισμένη εμφανίζεται η οικογένεια του δράστη. Δημοσιογράφος της Deutsche Welle επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αδερφό του Ανίς Αμρί. «Είμαστε σοκαρισμένοι και όλη η οικογένεια είναι σε άσχημη κατάσταση» δήλωσε ο αδερφός του μακελάρη και συνέχισε τονίζοντας ότι δεν θέλει να κάνει κανένα άλλο σχόλιο.

Η μητέρα του δράστη κατηγόρησε τις γερμανικές αλλά και τις ιταλικές αρχές για τον θάνατό του. «Γιατί δεν τον στείλανε στην Τυνησία; Γιατί δεν καταδικάστηκε; Γιατί δεν τον συνέλαβαν;», διερωτήθηκε ενώ συνεχίζοντας: «Οι υπεύθυνοι ασφαλείας στην Ιταλία και τη Γερμανία είναι συνυπεύθυνοι. Τον έπιασαν δυο τρεις φορές», σύμφωνα με το Spiegel.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ