Πώς στολίζει το κάθε ζώδιο το χριστουγεννιάτικο δέντρο; Ποιοι είναι οι too much & ποιοι οπαδοί του minimal

Χριστούγεννα! Οι μέρες γιορτής που μας κάνουν όλους παιδιά, μας φτιάχνουν την διάθεση και δίνουν ζεστασιά, λάμψη και χρώμα στις ζωές μας! Και φυσικά σε όλα τα σπίτια πρωταγωνιστής είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το στολισμένο έλατο!
 

Δεν έχει σημασία αν είναι μικρό  ή μεγάλο, αληθινό ή μη σημασία έχει ο τρόπος που είναι στολισμένο.. Και σε αυτό μπορεί να σου πει πολλά η Αστρολογία για τα ζώδια και την  διακοσμητική τους έμπνευση...

Αν παρατηρήσεις καλά, μπορείς να καταλάβεις τις… ζωδιακές ιδιαιτερότητες, ακόμα και στον εορταστικό διάκοσμο. Μπορείς να υποθέσεις ότι ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο έχει στολιστεί από...
 
Κριός

Υπάρχουν υπερβολικά πολλά στολίδια, σε έντονα χρώματα που σου δίνουν την αίσθηση ότι έχουν μάλλον εκσφενδονιστεί στα κλαδιά, παρά κρεμαστεί. (Βιαζόταν).

 Η γιρλάντα ή η σειρά με τα φωτάκια ξεκινά από την κορφή ή τη βάση του δέντρου αλλά τελειώνει κάπου στα μισά. (Έγινε λάθος υπολογισμός, όμως δεν μπήκε στον κόπο να τις αφαιρέσει και να τις ξαναβάλει. Βιαζόταν).
 Υπάρχει επάνω στο δέντρο τόσο χιόνι από σπρέι που μοιάζει σαν να το περιέλουσε χιονοστιβάδα. (Αυτό με το σπρέι, το καταφχαριστήθηκε). 
 
Ταύρος

Ένα μεγάλο ποσοστό από στολίδια τρώγεται: μπαστουνάκια ζαχαρωτών, μπισκοτένια ανθρωπάκια/ ελατάκια/ ελαφάκια, σοκολατένιοι Άγιοι Βασίληδες, κλπ. (Γλιτώνει και το πολύ ξεστόλισμα, αφού μέχρι τα Φώτα θα έχουν φαγωθεί όλα. Από εκείνον).

Το έλατο είναι ζωντανό φυτό, σε γλάστρα. (Θα το μεταφυτέψει στον κήπο μετά τις γιορτές. Ένα ωραίο κηπουρικό project).
 
Δίπλα στο δέντρο, είναι ακουμπισμένα στολίδια που δεν έχουν κρεμαστεί ακόμα. (Ξεκίνησε το στόλισμα από τις αρχές Δεκεμβρίου και μέχρι των Φώτων θα το έχει ολοκληρώσει). 
 
Δίδυμοι

 
Είναι εντυπωσιακά στολισμένο και φωταγωγημένο, αλλά στριμωγμένο σε μια γωνία του δωματίου. Αν κοιτάξεις προσεκτικά από πίσω, θα δεις ότι οι αθέατες πλευρές είναι αστόλιστες. (Βαρέθηκε και το παράτησε έτσι).
 Τα μόνα στολίδια είναι κάτι δεμένοι φιόγκοι από καρώ πρασινο-κόκκινες κορδέλες. Γιατί, δεν έχει ωραίο στιλ; (Βαριόταν εξαρχής, αλλά τον αναγκάσανε να το κάνει).
 Το δέντρο έχει τόσα διαφορετικά στιλ στολιδιών επάνω, που θυμίζει δειγματολόγιο βιοτεχνίας χριστουγεννιάτικων διακοσμήσεων. (Εκπροσωπεί την εναλλαγή των διαθέσεών του στη διάρκεια του στολίσματος). 
 
  Καρκίνος

Τα στολίδια του δέντρου θυμίζουν δεκαετία του ’60. (ΕΙΝΑΙ δεκαετίας του ’60. Τα έβαζε η μανούλα στο δέντρο της, πριν ο ίδιος γεννηθεί).
 Το δέντρο βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο του σαλονιού. Κανείς δεν μπορεί πια να δει τηλεόραση από τον καναπέ. (Δεν πειράζει. Θα κάθονται και θα χαζεύουν το δέντρο. Τηλεόραση βλέπουν όλο τον υπόλοιπο χρόνο). Η φάτνη κάτω από το δέντρο είναι αναλογικά τεράστια, ένας ύμνος στην Αγία Οικογένεια. (Πόσο ζηλεύει τις φάτνες σε φυσικό μέγεθος που βάζουν οι δήμαρχοι στις πλατείες! Αλλά δεν χωράει…).  
 
 Λέων

 Είναι αληθινή υπερπαραγωγή. Τεράστιο, με κορφή που ακουμπά στο ταβάνι, με …την Άρτα και τα Γιάννενα επάνω του από στολίδια και με τόση φωταψία που χρειάζεσαι γυαλιά ηλίου. (Οτιδήποτε λιγότερο είναι μιζέρια).
 Ο φωτιστικός διάκοσμος έχει επεκταθεί στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού, μπαλκόνια, στέγη, πρασιές κλπ. που θυμίζουν Λας Βέγκας. (Κάποτε θα πραγματοποιηθεί το όνειρό του, να είναι ορατό το σπίτι του από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό).
Δεν στόλισε καθόλου δέντρο φέτος. Δεν υπήρχε διαθέσιμος εθελοντής για βοήθεια. (Να το έκανε μόνος του; Ολομόναχος; Δεν είσαι καλά…) 
 
 Παρθένος

Τα στολίδια του δέντρου είναι αρμονικά τοποθετημένα σε τόσο ίσες αποστάσεις μεταξύ τους, που αναρωτιέσαι αν χρησιμοποιήθηκε υποδεκάμετρο, μοιρογνωμόνιο και διαβήτης. (Μπα, όχι. Είναι αποτέλεσμα εξάσκησης χρόνων).
 Το δέντρο δεν είναι αληθινό έλατο αλλά συνθετικό, τέλεια απομίμηση, από υλικά ανακυκλώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον (Έχουμε και μια οικολογική συνείδηση).
 Τα φωτάκια ανάβονται συγκεκριμένες ώρες και μόνο όταν είναι κάποιος στο δωμάτιο. (Ξέρεις πόσο ρεύμα καίνε; Εντάξει, όχι πάρα πολύ, αλλά πάντως καίνε…).
 
 Ζυγός

 Τα στολίδια του είναι μικρά έργα τέχνης: μπάλες χειροποίητες, διακοσμημένες με πούλιες και τρέσες, κρυστάλλινα στολιδάκια τύπου σβαρόφσκι, και άλλα παρόμοια. (Αν δεν έχει πολλά λεφτά να διαθέσει, προτιμά τα λίγα και καλά, κι ας δείχνει το δέντρο ψιλο-άδειο).
Το δέντρο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα αισθητική πρόταση σε διχρωμία. Είναι άσπρο κι έχει μόνο κόκκινα στολίδια ή μόνο μπλε ή μόνο ασημένια. (Θα το έκανε total white αλλά φοβήθηκε μήπως μοιάζει με λόφο από γιαούρτι).
Κοντεύουν Χριστούγεννα αλλά ακόμα δεν έχει στολίσει το δέντρο. Το περιφέρει αστόλιστο από τη μια πλευρά του δωματίου στην άλλη, μέχρι να αποφασίσει πού ταιριάζει καλύτερα. (Δεν γίνεται να το πηγαινοφέρνει στολισμένο!). 
 
Σκορπιός

Δεν έχει επάνω πολύχρωμα και χαζοχαρούμενα στολίδια. Οι περισσότερες μπάλες είναι σε χρώμα μοβ ή μπλε σκούρο. Τα φωτάκια αχνοφέγγουν πίσω από διακοσμητικά νήματα που θυμίζουν ιστούς αράχνης. (Το τέλειο δέντρο για το σπίτι της Οικογένειας Άνταμς).
Αντί για γιρλάντα, στο δέντρο έχουν τυλιχτεί χιλιόμετρα μποά από φτερά στρουθοκαμήλου. Και τίποτα άλλο. (Δεν είναι πολύ αισθησιακό;).
Σε ένα πακέτο κάτω από το δέντρο, κρύβεται μια σέξι, γυναικεία αγιοβασιλιάτικη στολή. (Αναλόγως του φύλου του, θα την προσφέρει ή θα τη φορέσει στην κατάλληλη στιγμή).

Τοξότης

 Τα περισσότερα στολίδια πάνω στο δέντρο είναι ελαφάκια, πιγκουΐνοι, αρκουδάκια και άλλα εορταστικά ζωάκια. (Γαλοπούλες δεν περιλαμβάνονται. Έχει και η φιλοζωία τα όριά της).
 Δεν υπάρχει δέντρο, γιατί δεν πρόλαβε να στολίσει, κρέμασε όμως αρμαθιές από γκι από όλα τα φωτιστικά του σπιτιού. (Ως γνωστόν, κάτω από το γκι φιλιόμαστε).
 Δεν υπάρχει δέντρο ούτε άλλος στολισμός, γιατί ο ίδιος λείπει ταξίδι. (Θα κάνει ρεβεγιόν σε καμιά πυραμίδα των Ίνκας ή σε φάρμα με καγκουρό, μια και είναι καλή εποχή για Νότιο Ημισφαίριο). 
 
Αιγόκερως

Οι σειρές με τα φωτάκια σχηματίζουν τεθλασμένες γραμμές που ανεβοκατεβαίνουν, θυμίζοντας κάποιου είδους διάγραμμα πωλήσεων. (Κεκτημένη ταχύτητα, του έμεινε από τη δουλειά).
 Το εντυπωσιακά στολισμένο δέντρο είναι τοποθετημένο στρατηγικά μπροστά στην μπαλκονόπορτα, έτσι που να το βλέπει και όλη η γειτονιά, πεζοί και οδηγοί. (Ας δείξουμε και λίγο εορταστικό κοινωνικό status).
 Κάτω από το δέντρο υπάρχουν στοίβες από πακέτα δώρων. (Τα περισσότερα είναι ψεύτικα, για μπούγιο, αλλά δίνουν μια εικόνα αφθονίας). 
 
Υδροχόος

 Τα στολίδια προέρχονται από φιλανθρωπικό μπαζάρ ή κατάστημα fair trade. (Δεν αγοράζει ό,τι κατασκευάζεται σε χώρες με εργάτες-σκλάβους και παιδική εργασία).
 Το δέντρο δεν είναι πράσινο αλλά χρυσό, ασημί, γαλαζωπό, πορτοκαλοκόκκινο. Μπορεί να μην είναι καν δέντρο, αλλά μια μεταλλική τριγωνική κατασκευή. Ή και όχι τριγωνική. (Λίγη πρωτοτυπία, βρε αδελφέ…).
Δεν υπάρχει δέντρο, παρά μερικές σκόρπιες διακοσμήσεις με κλαδιά, κουκουνάρια και μπαλίτσες. (Έδωσε το δικό του στο γειτονικό ΚΑΠΗ. Μεταξύ μας, ψιλοβαριόταν να το στολίσει).
 
 
Ιχθύες

 Είναι γεμάτο αγγελάκια και νεράιδες. (Μην πεις ότι οι δεύτερες είναι άσχετες. Φτερά δεν έχουν κι αυτές; Ψυχή δεν έχουν;)
 Το δέντρο στολίζεται γύρω στη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων αλλά θα μείνει εκεί μέχρι τις Αποκριές. (Υπάρχει μια αδυναμία συντονισμού με το ημερολόγιο των υπόλοιπων ανθρώπων).
 Έχει υπερβολικά πολλά φωτάκια, από διαφορετικές σειρές, που όχι μόνο αναβοσβήνουν σπασμωδικά, αλλά παίζουν ταυτόχρονα μια διαφορετική χριστουγεννιάτικη μελωδία η καθεμία. (Μετά από λίγο νιώθεις σαν να πήρες παραισθησιογόνο).

Πηγή: astrologos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ