Άνω - κάτω η ΕΛ.ΑΣ: Έκλεισε το κέντρο μετά από σακίδιο με βόμβα που άφησαν στο υπ.Εργασίας

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας, έπειτα από πληροφορία για βόμβα στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας στην οδό Σταδίου.

Πιο συγκεκριμένα, άγνωστος τηλεφώνησε λίγο μετά τη 1:20 στην «Εφημερίδα των Συντακτών» υποστηρίζοντας ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος θα ενεργοποιούνταν σε 40 λεπτά.

Αμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και διέκοψαν την κυκλοφορία στην άνοδο της Πειραιώς προς Σταδίου. Πραγματοποιήθηκε έρευνα στους χώρους του υπουργείου με τους πυροτεχνουργούς να έχουν εντοπίσει ένα ύποπτο αντικείμενο.


Η βόμβα ήταν μέσα σε ένα σακίδιο πλάτης, τοποθετημένο σε κάγκελο της εσοχής μπροστά από την είσοδο του υπουργείου. Οι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, αφού πέρασε το διάστημα των 40' που είχε δώσει ο άγνωστος που έκανε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, προχώρησαν διαδοχικά από τις 4.30 περίπου τη νύχτα σε τρεις ελεγχόμενες εκρήξεις για τη διάσπαση του εκρηκτικού μηχανισμού.

Η οδός Σταδίου παρέμεινε κλειστή μέχρι τις 9 το πρωί μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα του ΤΕΕΜ και της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, για τη συλλογή των υπολειμμάτων που θα δείξουν το είδος και τη συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, έχουν βρεθεί υπολείμματα εκρηκτικής ύλης και άλλα αντικείμενα, που θα ερευνηθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Παραμένει άγνωστος ο λόγος για τον οποίο δεν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ