Τράπεζα Πειραιώς: Νέα Αμοιβαία Κεφάλαια PiraeusInvest «Made in Luxembourg»

Στην έκδοση πέντε νέων Αμοιβαίων Κεφαλαίων «Made in Luxembourg» προχώρησε η Piraeus Asset Management Europe, θυγατρική του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς,  με έδρα το Λουξεμβούργο.

Τα Αμοιβαία Κεφάλαια, τα οποία διατίθενται από την 1η Δεκεμβρίου, ανήκουν στο Λουξεμβουργιανό Αμοιβαίο Κεφάλαιο ομπρέλα (umbrella fund) PiraeusInvest, που σημαίνει ότι αποτελούν διαφορετικά υπο-Αμοιβαία Κεφάλαια του PiraeusInvest, με διαχειρίστρια εταιρεία την Piraeus Asset Management Europe, διαχειριστή επενδύσεων την Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ και διάθεση μέσω του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς.

 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μια σειρά εξειδικευμένων λύσεων που ανοίγουν νέους επενδυτικούς ορίζοντες, επεκτείνοντας τις δυνατότητες των επενδυτών. Δύο Αμοιβαία κεφάλαια (sub funds) είναι βραχυπρόθεσμα ομολογιακά και απευθύνονται σε επενδυτές με βραχυ-μεσοπρόθεσμο ορίζοντα επένδυσης.

 

Τρία Αμοιβαία κεφάλαια είναι μικτά Fund of Funds με διαφορετικό επενδυτικό προφίλ, καθένα από τα οποία αποτελεί ένα ολοκληρωμένο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο με ευρεία διασπορά σε όλες τις κατηγορίες επένδυσης σε παγκόσμια κλίμακα.

 

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση η Piraeus Asset Management Europe δραστηριοποιείται από τις αρχές της δεκαετίας του '90 στο Λουξεμβούργο, την αδιαφιλονίκητη πρωτεύουσα Αμοιβαίων Κεφαλαίων στην Ευρώπη και παγκόσμιο σημείο αναφοράς στην εξέλιξη των υπηρεσιών σχεδιασμού, λειτουργίας και παροχής χρηματοπιστωτικών προϊόντων. Η Piraeus Asset Management Europe λειτουργεί έχοντας ως στόχο να προσφέρει ένα αξιόπιστο επενδυτικό περιβάλλον, διαφάνεια, ασφάλεια συναλλαγών και άμεση πρόσβαση στη διαχείριση επενδύσεων σε κορυφαίες χρηματοπιστωτικές αγορές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ