Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 Επέτειος Α. Γρηγορόπουλου: Πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ στην πορεία - Κλειστό από τις 17.00 το κέντρο

Διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των συγκεντρώσεων για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Κλειστές είναι αυτή την ώρα η Πανεπιστημίου, η λεωφόρος Αμαλίας και οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να κλείσουν όλοι οι δρόμοι στο κέντρο.

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η πορεία μαθητών και φοιτητών για τη συμπλήρωση οκτώ ετών από τη δολοφονία Αλ. Γρηγορόπουλου στα Προπύλαια. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης σημειώθηκαν μικροεπεισόδια με ομάδα ατόμων να επιδίδεται σε πετροπόλεμο.

Επίσης, συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά και οργανώσεις της αριστεράς καλούν σε διαδηλώσεις στις 5 και στις 6 το απόγευμα, αντίστοιχα, με αφετηρία τα Προπύλαια. Επιπλέον, συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στον τόπο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στα Εξάρχεια.

Εκδηλώσεις μνήμης και πορείες έχουν προγραμματιστεί από μαθητές, φοιτητές, συλλογικότητες και οργανώσεις της αριστεράς και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας: Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ρόδο, Καλαμάτα και Καβάλα.

Στο μεταξύ σε επιφυλακή βρίσκεται η Αστυνομία. Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, από τη ΓΑΔΑ θα διατεθούν περίπου 3.000 αστυνομικοί.

Οι εντολές που έχουν δοθεί στις αστυνομικές δυνάμεις είναι να έχουν διακριτική παρουσία στην συγκέντρωση και πορεία των μαθητών, καθώς και στη συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών το απόγευμα, αλλά παράλληλα να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση επεισοδίων και καταστροφών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ