Κυρ. Μητσοτάκης: Κυβερνητικό φιάσκο το ναυάγιο με SOCAR - O Τσίπρας διώχνει επενδυτές

Επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή το ναυάγιο στις συνομιλίες με τη SOCAR για την πώληση της ΔΕΣΦΑ, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ.
 

«Ανεξάρτητα από το αν ο κ. Τσίπρας είναι στην Κούβα, στη Νικαράγουα ή στην Αθήνα, είναι σταθερά απών από την προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία για να βγούμε από την κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο  κ. Μητσοτάκης παρατήρησε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία απολύτως αξιοπιστία απέναντι σε όσους θέλουν να επενδύσουν στη χώρα, συμπληρώνοντας ότι «διώχνει, αντί να προσελκύει επενδυτές».

Εξάλλου, επιτέθηκε στον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη, λέγοντας ότι φρόντισε να τορπιλίσει την πώληση της ΔΕΣΦΑ «πριν επιβραβευθεί στον πρόσφατο ανασχηματισμό».

Παράλληλα, διερωτήθηκε αν «υπάρχει πολιτική ευθύνη για αυτό το κυβερνητικό φιάσκο» και αν «ιδρώνει το αυτί κανενός που η Ελλάδα έχει καταστεί προορισμός προς αποφυγήν για κάθε επενδυτή».

 Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι «από μια ανεύθυνη κυβέρνηση δεν μπορεί να περιμένει κανείς την ανάληψη πολιτικής ευθύνης». 
Εξάλλου, αναφορικά με την β' αξιολόγηση ανέφερε ότι η έκβασή της είναι αβέβαιη και δήλωσε ανησυχος γιατί -όπως είπε- «έχει αποδειχθεί, μέχρι σήμερα ότι οι συνεχείς καθυστερήσεις οδηγούν πάντα σε νέα επώδυνα μέτρα». 

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι στη διάρκειας 14 μηνών πρώτη αξιολόγηση «προέκυψαν τελικά πρόσθετα φορολογικά μέτρα, ο δημοσιονομικός “κόφτης” και το υπερταμείο».
«Και κάθε αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θα επιτείνει το κλίμα αβεβαιότητας και θα καθυστερήσει και άλλο την απαραίτητη ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης», συνέχισε. 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του την κατηγόρησε πως δεν φρόντισε τους πολίτες, χειροτέρευσε όλες τις επιδόσεις του κράτους και χρησιμοποιεί το κράτος ως κομματικό λάφυρο. 
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, λόγω ιδεοληψίας και εμμονών, ανέκοψε τη μεταρρυθμιστική δυναμική και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας», πρόσθεσε.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ