Στολίζουμε το σπίτι παρέα με τα παιδιά: Περάστε ξέγνοιαστες στιγμές με τα μικρά σας

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι εποχή άγχους και τρόμου για γονείς με νήπια. Είναι αυτή η επικίνδυνη ηλικία που τα μπεμπάκια μας δεν έχουν αίσθηση κινδύνου και δεν καταλαβαίνουν γιατί απαγορεύεται να γκρεμίσουν αυτό το υπέροχο δεντράκι και να καταβροχθίσουν τα ωραία τζέρτζελα που κρέμονται πάνω του.

Για να δούμε μερικούς τρόπους να γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα χωρίς να καταλήξουμε στο Παίδων.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Καταρχάς βγάζουμε το δέντρο καμιά βδομάδα νωρίτερα για να συνηθίσουν να το βλέπουν και να ξεχαρμανιάσουν πάνω του πριν κρεμάσουμε στολίδια. Θα κερδίσετε έτσι λίγο χρόνο για να εκπαιδεύσετε το ζιζάνιο να μη ξηλώσει το δέντρο (γονείς ορκίζονται ότι ναι… συμβαίνει κι αυτό το θαύμα!) Όσον αφορά το δέντρο αυτό καθ” αυτό είναι προτιμότερο να επιλέξουμε ψεύτικο για να μην έχουμε φόβο να το μασουλήσουν μαζί με τις βελόνες και τα κουκουνάρια του (όχι ότι δεν θα προσπαθήσουν να φάνε και το ψεύτικο!). Επίσης αποφεύγουμε τυχόν αλλεργίες που μπορεί να προκαλέσει το αληθινό σε ένα ευαίσθητο παιδί.

Στη συνέχεια επιλέγουμε αν θα είναι δαπέδου ή επιτραπέζιο. Αν θέλουμε δαπέδου εξετάζουμε το ενδεχόμενο να το τοποθετήσουμε σε ένα δωμάτιο ξεχωριστό που θα κλείνει με πόρτα και ο μικρός καταδρομέας δεν θα έχει πρόσβαση άνευ παρουσίας ενηλίκου.
Εντάξει …μη με πάρετε με τις σφαλιάρες, η επιλογή αυτή αφορά σπίτια πολλών τετραγωνικών και με ξεχωριστούς χώρους (κάτι σε βίλα 1000 τετραγωνικών ας πούμε).

Είτε επιλέξουμε δαπέδου είτε επιτραπέζιο φροντίζουμε να σταθεροποιήσουμε το δέντρο με κάποιο τρόπο, αν αυτό κρίνεται απαραίτητο (με πετονιά πχ). Να μη το στείλει αδιάβαστο ο μικρός νίντζα πηδώντας πάνω του. Το πιο αποτελεσματικό είναι να στερεωθεί και στην οροφή και τον τοίχο. Αν μπορεί να μπει σε γωνία ακόμα καλύτερα!

Γνωρίζετε πως μια παράδοση της κεντρικής Ευρώπης του 12ου αιώνα επίτασε το δέντρο να κρεμιέται από το ταβάνι ανάποδα;! Χμμμμμμ… πολύ βολικό!

Στην περίπτωση που είναι επιτραπέζιο και στέκεται σταθερά φροντίστε να μην υπάρχουν γύρω άλλα έπιπλα, ώστε το παιδί να μπορεί να σκαρφαλώσει πάνω τους και να φθάσει το αντικείμενο του πόθου του. Παίζει και η περίπτωση να χρειαστεί να το βιδώσετε, ίσως σε ένα πρόχειρο τραπεζάκι.

Στα δαπέδου κάποιοι προτείνουν περίφραξη με συστήματα παιδικού πάρκου αλλά αν είναι να φθάσουμε στο σημείο να χώσουμε το δέντρο στη ψειρού δεν το αφήνουμε για του χρόνου καλύτερα; Λέω εγώ τώρα… Σιγά μη ναρκοθετήσω και το καθιστικό!

Πάντως με το κρεμαστό δεντράκι… γλιτώνετε και το σκουπιδαριό του δέντρου… καθαρές δουλειές = χαρούμενες νοικοκυρές.
Τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια

Και προχωράμε στο φωτισμό. Εδώ ματάκια μου γλυκά δίνουμε ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Ή θα βάλουμε φωτάκια μόνο στα ψηλά σημεία του δέντρου ή δεν θα βάλουμε καθόλου! Αν αποφασίσουμε να βάλουμε προσέχουμε πολύ τα σημεία που περνάνε τα καλώδια για να καταλήξουν στην πρίζα. ΔΕΝ πρέπει να τα φθάνουν τα παιδιά!

Προτιμούμε τα φώτα με μικρές πλαστικές λυχνίες που δεν βγάζουν τόσο μεγάλη θερμότητα. Έχετε υπόψη σας ότι τα καλώδια τους συνήθως περιέχουν μόλυβδο, οπότε δεν θέλουμε να τα βρούμε στο στόμα των παιδιών μας. Υπάρχουν και τα τάχαμου φωτάκια από ύφασμα όπως τα κάτωθι, που ναι μεν φως δεν βγάζουν, στολίζουν όμως ωραία το δέντρο.

Δείτε όλη τη συνέχεια εδώ - infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ