1 γυναίκα νεκρή & 5 τραυματίες από έκρηξη στα Everest της πλατείας Βικτωρίας (Φωτό - Βίντεο)

Μία γυναίκα 42 ετών έχασε την ζωή της μετά από ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε, λίγα λεπτά μετά τις 09:20, σε υπόγειο χώρο ταχυφαγείου στην πλατεία Βικτωρίας, ενώ αμέσως μετά εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

Ανδρες της πυροσβεστικής εντόπισαν νεκρή την 42χρονη λίγο πριν από τις 11:00 στο εσωτερικό του κτιρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η άτυχη γυναίκα εργαζόταν στο υπόγειο του κτιρίου, στο λογιστήριο της επιχείρησης.

Νωρίτερα πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Γεννηματάς και το 401, και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου καθώς όπως διαπιστώθηκε υπέστησαν ελαφρείς τραυματισμούς, κατά κύριο λόγο θλάσεις και κακώσεις. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ανάμεσα στους τραυματίες είναι τρεις πελάτες του καταστήματος. 

Ανάμεσά στους τραυματίες είναι τρεις πελάτες και ένας τεχνικός. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Γεννηματά», ενώ μία γυναίκα φέρει σοβαρά τραύματα.

Αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για έκρηξη φιαλών προπανίου που ήταν στην στην κουζίνα του ταχυφαγείου, ωστόσο οι υπεύθυνοι της επιχείρησης είπαν πως δεν χρησιμοποιούσαν φιάλες στην κουζίνα. Παράλληλα απομακρύνονται οι αρχικές εκτιμήσεις πως η έκρηξη προκλήθηκε από εργασίες για το φυσικό αέριο, αφού η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής αναφέρει πως το ταχυφαγείο δεν χρησιμοποιούσε φυσικό αέριο. Αργότερα έγινε γνωστό πως στο κατάστημα λίγο πριν την έκρηξη ήταν σε εξέλιξη εργασίες οξυγονοκόλλησης και οι αρχές ερευνούν αν η έκρηξη που προκάλεσε το θάνατο μίας γυναίκας προήλθε από τις εργασίες αυτές.

 

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που ακολούθησε την έκρηξη, από την οποία καταστράφηκε ολοσχερώς το υπόγειο, επιχείρησαν συνολικά 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα.

 

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, η κίνηση στο σημείο της Γ' Σεπτεμβρίου έχει διακοπεί ενώ έκλεισε ο σταθμός του Ηλεκτρικού Βικτώρια. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ