Πιέρ Μοσκοβισί: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα - Κατάλληλη στιγμή να συζητήσουμε για το χρέος

Πεπεισμένος ότι πλέον είναι η κατάλληλη στιγμή για τη συζήτηση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους εμφανίζεται ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος για τα οικονομικά θέματα μίλησε στο «Εθνος της Κυριακής», με αφορμή την αυριανή του επίσκεψη στην Αθήνα.

Ο κ. Μοσκοβισί μιλάει για τη δεύτερη αξιολόγηση, τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά και τις αλλαγές που απαιτούνται για να κερδίσει και πάλι η Ευρώπη τους πολίτες της. 

«Οι Έλληνες έχουν κάνει τόσο πολλές θυσίες τα τελευταία χρόνια και επιτέλους η χώρα είναι έτοιµη να γυρίσει σελίδα. Το “success story” που γράφουµε, µαζί, σηµαίνει την επιστροφή στην οµαλότητα: αλλά µια νέα οµαλότητα µε βιώσιµη δηµόσια οικονοµική πολιτική και µια πιο ανταγωνιστική οικονοµία, ικανή να δηµιουργήσει τις θέσεις εργασίας που οι Ελληνες χρειάζονται», τονίζει ο Ευρωπαίος αξιωµατούχος.

Ο κ. Μοσκοβισί αναφέρει ότι στο «μέτωπο» της β’ αξιολόγησης έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος σε «πολλά ζητήματα» αλλά υπογραμμίζει ότι μένει ακόμη να γίνει τεχνική δουλειά. 
Μάλιστα, δηλώνει ότι είναι «απολύτως εφικτό» να κλείσει η συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού (staff agreement) τις επόμενες ημέρες. Στη βάση αυτής της συμφωνίας, όπως αναφέρει ο κ. Μοσκοβισί, οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα και γρήγορα να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. «Αυτό, όμως, απαιτεί την πλήρη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων φορέων». 

Ερωτηθείς για το «ακανθώδες ζήτημα» των αλλαγών στην αγορά εργασίας, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι υπάρχει ακόμη κάποια δουλειά που πρέπει να γίνει. Σημείωσε, όμως, ότι έχει καταγραφεί πρόοδος από τα κλιμάκια των αποστολών. 

Για το ζήτημα της μείωσης των στόχων τον πρωτογενών πλεονασμάτων, ο κ. Μοσκοβισία τόνισε ότι το πρόγραμμα του ΕΜΣ χτίστηκε πάνω στη αποδοχή «συγκεκριμένων στόχων». 

Πηγή: Έθνος

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ