Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ζητά να του επιτραπεί να εκπέμψει άμεσα το κανάλι του - Τι αναφέρει στην επιστολή της "Άλτερ Έγκο"

Την άμεση εκπομπή σήματος ζητά η “Άλτερ Εγκο ΜΜΕ ΑΕ”, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη από τους αρμόδιους φορείς. να επιτρέψουν στο νέο κανάλι να εκπέμψει κανονικά από τη στιγμή που, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το τοπίο, οι υπόλοιποι σταθμοί εθνικής εμβέλειας δεν βρίσκονται σε πλεονεκτικότερη θέση από κάποιο νεοσύστατο κανάλι.

Όπως τονίζει η εταιρεία, οι υπόλοιποι σταθμοί εθνικής εμβέλειας δεν βρίσκονται σε πλεονεκτικότερη θέση από κάποιο νεοσύστατο κανάλι.

Παράλληλα, η εταιρεία ζητά διευκρινίσεις για την επόμενη μέρα του τηλεοπτικού τοπίου, μετά την απόφαση του ΣτΕ να ακυρώσει το νόμο Παππά, που προέβλεπε τη χορήγηση 4 τηλεοπτικών αδειών εκπομπής πανελλήνιας εμβέλειας.

Η Άλτερ Έγκο απευθύνει σειρά καίριων ερωτημάτων τόσο στον κ. Παππά, που πλέον είναι υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης όπως και στις δύο ανεξάρτητες εμπλεκόμενες Αρχές – την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και το νέο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης – αναφορικά με την εκπομπή του τηλεοπτικού της προγράμματος.

Στην επιστολή της προς τα εμπλεκόμενα μέρη, η Άλτερ Έγκο, ζητάει την παρέμβαση της ΕΕΤΤ, ρυθμιστικής και εποπτικής αρχής για την λειτουργία του μονοπωλίου της Digea. Βάσει της σύμβασης μεταξύ ΕΕΤΤ και Digea υπάρχει ρητός όρος που υπαγορεύει στην τελευταία να συμβάλλεται με όλους τους παρόχους τηλεοπτικού περιεχομένου με ισοδύναμους όρους, σε ισοδύναμες περιστάσεις. Επισημαίνεται δε από την εταιρεία ότι η Digea διατηρεί τις συμβάσεις της με τους με τους μετόχους της και εν δυνάμει ανταγωνιστές της Άλτερ Έγκο.

Η εταιρεία φαίνεται να έχει ζητήσει στην ΕΕΤΤ να λάβει την επιβεβαίωση του ΕΣΡ και του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής ότι βάσει του υπάρχοντος νομικού καθεστώτος οι εκπεμπόμενοι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας δεν διατηρούν κάποιο πλεονέκτημα στην εκμετάλλευση του εθνικού φάσματος έναντι ενός νέου ενδιαφερόμενου τηλεοπτικού σταθμού, τουλάχιστον μέχρι την νέα νόμιμη διαδικασία αδειοδότησης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ