Απίστευτο περιστατικό στη Δανία - Κατηγορούμενος αθωώθηκε για τον βιασμό της κόρης του επειδή έναν ένορκο.. τον πήρε ο ύπνος!

Ο ύπνος ενός από τους ενόρκους κατά τη διάρκεια μιας δίκης στη Δανία στάθηκε η αιτία για να αλλάξει μια απόφαση καταδίκης ενός βίαιου πατέρα.

Ο  Δανός πατέρας, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα,  πριν από ένα χρόνο, είχε καταδικστεί σε 5 χρόνια φυλάκισης από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ανατολικής Κοπεγχάγης με την κατηγορία του βιασμού της 14χρονης κόρης του. 

Το Ανώτατο Δικαστήριο, όμως, διέταξε την επανεκδίκαση της υπόθεσης για τον Σεπτέμβριο του 2016, επειδή κατά τη διάρκεια της αρχικής δίκης ένας από τους τρεις ενόρκους φέρεται ότι κοιμόταν.

Συγκεκριμένα, συνήγοροι του κατηγορούμενου με το επιχείρημα ότι δύο δεσμοφύλακες είχαν αιφνιδιάσει έναν από τους ενόρκους που τον είχε πάρει ο ύπνος, απαίτησαν επανεξέταση της δίκης.

«Την ημέρα κατά την οποία κατέθετε ο σημαντικότερος μάρτυρας, εκείνος κοιμόταν», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Χένρικ Στάγκετορν.

Το περιστατικό έλαβε χώρα όταν τα φώτα του δικαστηρίου έσβησαν και ενώ οι δικαστές ετοιμάζονταν να δουν το βίντεο από τις ανακρίσεις των τριών παιδιών του. 

Σύμφωνα με νόμο της Δανίας, οι δίκες στα εφετεία διεξάγονται ενώπιον τριών δικαστών και τριών ενόρκων.

Έτσι, έναν χρόνο αργότερα, το δικαστήριο απεφάνθη υπέρ της αθώωσής του με πέντε ψήφους υπέρ, έναντι μίας κατά.

Ο Δανός άντρας καταδικάστηκε εντέλει σε φυλάκιση 10 μηνών για την κακοποίηση των άλλων δύο παιδιών του, αλλά επειδή είχε εκτίσει ήδη 28 μήνες φυλάκισης από την πρώτη του καταδίκη τελικά αφέθηκε ελεύθερος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ