Σάλος με την πρόεδρο της Νότιας Κορέας: Αγόρασε 364 βιάγκρα! Ιδού ο λόγος

Την δυσπιστία αρκετών χρηστών του Internet προκάλεσε η απάντηση του εκπρόσωπου της προέδρου της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκέουν Χε, σε ερώτηση για μια... παράξενη αγορά του γραφείου της Προέδρου.

Και αυτό καθώς η Πρόεδρος της Νότιας Κορέας αγόρασε 364 χάπια βιάγκρα! 

Γιατί όμως η πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκούν-χιε, να κάνει κάτι τέτοιο;

Η επίσημη δικαιολογία για την αγορά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, ήταν πως χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της «ασθένειας του υψομέτρου». Ένας ορειβάτης μεγάλου υψομέτρου και ένας εμπειρογνώμονας βιοχημείας δήλωσαν στο CNN πως το βιάγκρα χρησιμοποιείται μερικές φορές από ορειβάτες για να αποφευχθεί η ασθένεια του υψομέτρου, αν και η χρησιμότητά του δεν έχει αποδειχθεί κλινικά.

Σε μεγάλο υψόμετρο, οι ορειβάτες μπορεί να εμφανίσουν πνευμονικό οίδημα καθώς μπορεί να υπάρχει συσσώρευση υγρού στους πνεύμονες, γεγονός που καθιστά δύσκολο τον ορειβάτη να αναπνεύσει και δυνητικά μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

«Το όφελος στους ορειβάτες είναι πως αν κάποιος πάσχει από την ασθένεια του υψομέτρου… το συγκεκριμένο φάρμακο μπορεί να βοηθήσει στην διαστολή αυτών των αιμοφόρων αγγείων και να απομακρύνει το υγρό από τους πνεύμονες» δήλωσε ο βετεράνος Αυστραλός ορειβάτης, Άντριου Λοκ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου για το Υψόμετρο, η ασθένεια αυτή μπορεί να προκύπτει εξαιτίας τριών διαφορετικών προβλημάτων: την οξεία ασθένεια βουνού, το εγκεφαλικό οίδημα λόγω μεγάλου υψομέτρου και το πνευμονικό οίδημα λόγω υψομέτρου.

Για το πνευμονικό οίδημα, το Ινστιτούτο είπε πως ενώ το βιάγκρα χρησιμοποιείται μερικές φορές για τη θεραπεία, δεν έχει αποδειχθεί με βεβαιότητα ότι βοηθά.

Η ιστορία με τα βιάγκρα ήρθε στο φως την Τετάρτη, όταν μια τοπική εφημερίδα της Νότιας Κορέας, η «Munhwa Ilbo» έδωσε στη δημοσιότητα μία λίστα με τα φάρμακα που αγόρασε το γραφείο της προέδρου, μεταξύ Ιανουαρίου 2014 και Σεπτεμβρίου 2016.

Την λίστα είχε ζητήσει μέλος του κόμματος της αντιπολίτευσης. Μεταξύ των φαρμάκων ήταν 364 χάπια βιάγκρα, 150 ενέσεις για τον πλακούντα και φάρμακα για την χρόνια κόπωση.

«Τα βιάγκρα αγοράστηκαν στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την ασθένεια του υψομέτρου πριν από την επίσκεψη της προέδρου στα αφρικανικά έθνη» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Προέδρου κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι «δεν χρησιμοποιήθηκε κανένα από αυτά».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ