Συναγερμός στην Αυστραλία: Νέοι άνθρωποι νεκροί από επιδημία άσθματος - Εκατοντάδες στα νοσοκομεία

Μια «τέλεια  καταιγίδα»  προκάλεσε το θάνατο τριών ανθρώπων και τη μεταφορά εκατοντάδων στο νοσοκομείο, στην Αυστραλία. Ο ένας εξ αυτών ήταν σύμφωνα με το CNN, ο Απόλλωνας Παπαδόπουλος, ελληνικής καταγωγής. 
 

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στην πολιτεία της Βικτόρια αγωνίζονταν για να ανταπεξέλθουν στην κατάσταση που δημιουργήθηκε για μια περίοδο τεσσάρων ωρών, όταν δέχτηκαν περισσότερες από 1.900 κλήσεις, μετά από την καταιγίδα που συνδυάστηκε με ασυνήθιστα υψηλή ποσότητα γύρης από χόρτα σίκαλης και ασυνήθιστα υψηλή υγρασία. Όπως αναφέρει το CNN,  το αποτέλεσμα  αυτού του συνδυασμού, ήταν η γύρη της σίκαλης που προκαλεί αλλεργίες, να σπάσει σε άπειρα μικροσκοπικά κομμάτια λόγω της απορρόφησης της υγρασίας και να μεταφερθεί σε μεγάλη απόσταση εξαιτίας των ανέμων.  

«Κανονικά η γύρη παγιδεύεται από τρίχες στη μύτη. Όταν σπάει πηγαίνει κατ 'ευθείαν στους πνεύμονες», ανέφερε ο ο Robin Ould, διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Άσθματος της Αυστραλίας.   Η γύρη ενοχλεί τους βρόγχους των πνευμόνων, προκαλώντας φλεγμονή και γεμίζει τους πνεύμονες με βλέννες δυσκολεύοντας την αναπνοή.  

 Ο Edward Newbigin, καθηγητής των βιοεπιστημών στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, δήλωσε ότι πολλοί από τους πληγέντες δεν είχαν ποτέ κρίση άσθματος πριν από αυτή την καταιγίδα. «Φαντάζομαι ότι ήταν απολύτως τρομακτικό», είπε.   

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ