Κυπριακό έφτασεν η ώρα : Οι δραματικές στιγμές & ο συγκινητικός διάλογος - Τα δάκρυα Αναστασιάδη - «Νίκο, τελειώσαμε...»

Δραματικές ώρες για τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία για το Κυπριακό, ο Νίκος Αναστασιάδης ήταν δακρυσμένος και απογοητευμένος.

Από την άλλη ο Ακιντζί, με παγωμένο βλέμμα εγκατέλειπε την αίθουσα αλλά και την καλή σχέση που έχουν οι δυο άνδρες μεταξύ τους.

‘’Ρε Μουσταφά, να σκεφτούμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας’’… φέρεται να είπε ο Νίκος Αναστασιάδης, στον Μουσταφά Ακιντζί, σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης.

Στη 1 τα ξημερώματα ο κύριος Αναστασιάδης έκανε μια ύστατη προσπάθεια απευθυνόμενος στον Μουσταφά Ακιντζί: ‘’Να σου κάνω μια τελευταία πρόταση, ρε Μουσταφα’’…
‘’Νίκο, τελειώσαμε. Είμαι κουρασμένος, πάω να κοιμηθώ. Χθες βράδυ δεν κοιμήθηκα καθόλου’’ απάντησε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ενώ είχε ήδη σηκωθεί για να φύγει… Τελικά, με βαριά καρδιά δέχθηκε να καθίσει και να ακούσει την πρόταση του Προέδρου την οποία όμως τελικά απέρριψε.

Άνθρωποι οι οποίοι  ήταν παρόν στην διαπραγμάτευση είπαν: «Ήταν ένας άλλος Ακιντζί. Καμία σχέση με αυτόν με τον οποίο διαπραγματευόμασταν τόσους μήνες. Συζητούσε με παγωμένο αίμα».

 Οι τουρκοκύπριοι διέκοψαν για δείπνο, συνέχισαν με χωριστές συναντήσεις με τον κ. Άιντε και επανήλθαν στο τραπέζι μέχρι τη 1 τα ξημερώματα. Με το τέλος της διαδικασίας, όλα τα μέλη της τουρκοκυπριακής αντιπροσωπείας έδειξαν να ανακουφίζονται. Δεν είχαν την έγκριση της Τουρκίας...

Ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε πως ο κύπριος πρόεδρος θα απευθύνει διάγγελμα προς τον κυπριακό λαό απόψε το βράδυ, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο διάγγελμα θα αναφερθεί στην αποτυχία των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία και θα εξηγήσει πώς θα πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία για την επίλυση του Κυπριακού.

Επίσης, ο κ. Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε ότι αύριο ή την Παρασκευή θα συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο.

Εξάλλου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους ηγέτες της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ