Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Τραμπ σε μήνυμα - βίντεο: Να τι θα κάνω τις πρώτες 100 μέρες μου στον Λευκό Οίκο ως Πρόεδρος των ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα συμμετέχουν τελικά από την πρώτη ημέρα της προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ στη Συμφωνία Ελευθέρου Εμπορίου του Ειρηνικού (TPP). 
 

Η συμφωνία TPP ήταν βασική προτεραιότητα της ατζέντας του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Ο Τραμπ ωστόσο εκτιμά πως η συμφωνία αυτή θεωρείται "εν δυνάμει καταστροφή». Σχετικά με το θέμα της μετανάστευσης, ο Τραμπ δεσμεύτηκε ότι σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει το υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να ερευνήσει τις καταχρήσεις στις θεωρήσεις διαβατηρίων. Παράλληλα είπε ότι θα πρέπει να εξεταστούν και οι ζημιές για τους Αμερικανούς εργαζόμενους.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του υποστήριξε ότι οι συμφωνίες των 12 κρατών της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού συνιστά «πιθανή καταστροφή για τη χώρα μας». «Αντ'αυτής εμείς θα πρέπει να προχωρήσουμε σε διμερείς εμπορικές συμφωνίες που θα φέρουν θέσεις εργασίας και βιομηχανίες πίσω στην Αμερική».

Ήδη την πρώτη ημέρα της προεδρίας του, ο Τραμπ θα καταθέσει σχετική επιστολή για υπαναχώρηση από τη συμφωνία, ενώ πρόκειται να ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου. Η έξοδος από το TPP ήταν μία από τις προεκλογικές υποσχέσεις του ρεπουμπλικανού προέδρου. «Ατζέντα μου είναι να ακολουθήσω μια πολύ απλή αρχή» δήλωσε ακόμη ο Τραμπ στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ