Burger σολωμού: Street food για εκλεπτυσμένους ουρανίσκους δημιουργεί ο Χριστόφορος Πέσκιας

Ιδιαίτερες γεύσεις στο πιάτο σας από τον Χριστόφορο Πέσκια. 

Υλικά (για 4 άτομα)
680 gr φιλέτα σολομού χωρίς την πέτσα
2 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
2 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s Real
1 κ.σ. χυμός από λεμόνι
1 κ.σ. μουστάρδα Maille Dijon Originale
1 κ.σ. κάπαρη, ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
Ελαιόλαδο Άλτις

Ευχαριστούμε θερμά τον Χριστόφορο Πέσκια και το maille.gr για την παραχώρηση της συνταγής  

 

Εκτέλεση

Αλέθουμε τη μισή ποσότητα σολομού στο μούλτι και την υπόλοιπη με τα χέρια έτσι ώστε να μείνουνε μεγαλύτερα κομμάτια.

Σε ένα μέτριο μπολ τοποθετούμε το σολομό, τον άνηθο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, την κάππαρη, το σκόρδο και το αλάτι και ανακατεύουμε. Σχηματίζουμε 4 μπιφτεκάκια.

Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ένα πιάτο και τα βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά έως 2 ώρες. Αυτό θα βοηθήσει τα μπιφτεκάκια να σφίξουνε χωρίς να χρειαστεί να προσθέσουμε ψίχα ψωμιού.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μια λεπτή στρώση ελαιόλαδου.

Ψήνουμε τα μπιφτέκια για περίπου 6 λεπτά μέχρι να πάρουνε χρώμα, γυρνώντας τα προσεκτικά και από τις 2 πλευρές.

 

Who is who

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης, αλλά γρήγορα ανακάλυψε το πάθος του για τη μαγειρική. Επέστρεψε στην Αθήνα το 1992 και δούλεψε για 3 χρόνια στο “Dush” στην Κηφισιά. Το 1995 ταξίδεψε στο Σικάγο για να εργαστεί δίπλα στον Charlie Trotter, τον οποίο θεωρεί μέντορά του. Εργάστηκε επίσης στο εστιατόριο «Γεύσεις με ονομασία προελεύσεως» και έπειτα στο “Rock&Roll” και στο “Balthazar”. Στη συνέχεια ταξίδεψε στην Ευρώπη, για να εκπαιδευτεί δίπλα στους Ferran Andria και Mark Menaux πριν επιστρέψει στην Αθήνα για να αναλάβει το εστιατόριο «48», το οποίο από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε ένα από τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια και έλαβε διεθνή αναγνώριση, ιδίως το 2007 και το 2008 που ήταν στην λίστα με τα 100 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου στο περιοδικό «Restaurant Magazine». Συνεργάστηκε επίσης με την Creta Farm για την ανάπτυξη των εστιατορίων “Dakos” και έφτιαξε την κάρτα για το εστιατόριο “Scala Vinoteca”. Το 2009 βραβεύτηκε ως σεφ της χρονιάς από το «Αθηνόραμα» και από τον Ιούνιο του 2008 συνεργάζεται με το περιοδικό «Γαστρονόμος». Με το ένα βλέμμα στην παράδοση και το άλλο στις μοντέρνες και διεθνείς τάσεις της γαστρονομίας, με διάθεση νοσταλγίας αλλά και ανανέωσης, ο Χριστόφορος Πέσκιας αφήνει τη δική του ξεχωριστή σφραγίδα ανοίγοντας φέτος το εστιατόριο «Πbox» στην Κηφισιά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ