Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Δύο θεότρελοι αλεξιπτωτιστές ξεγέλασαν τους φρουρούς και πήδηξαν από τον δεύτερο υψηλότερο ουρανοξύστη του Σάο Πάολο

Δύο παράτολμοι Βραζιλιάνοι αλεξιπτωτιστές πήδηξαν από έναν ουρανοξύστη 40 ορόφων στην καρδιά του Σάο Πάουλο, αφού ξεγέλασαν πρώτα τους άνδρες της ασφάλειας του κτιρίου.

Το σπορ αυτό, το αποκαλούμενο "BASE Jump" (άλμα από σταθερό σημείο, κτίριο, κεραία, γέφυρα ή γκρεμό και όχι από αεροσκάφος) θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα. Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1 ο Αρτούρ Ζανέλα και ο Τιάγκο Νεγκάο σχεδίαζαν αυτό το άλμα επί έναν μήνα. Το εκτέλεσαν την Τετάρτη και σήμερα έδωσαν το βίντεο στον ιστότοπο.

Το άλμα τους είχε διάρκεια 13 δευτερόλεπτα - τα τρία από αυτά ήταν ελεύθερη πτώση. Προσγειώθηκαν σε μια λεωφόρο στις 22.30, ώρα που η κυκλοφορία έχει αραιώσει και αφού υπολόγισαν προηγουμένως πόσο χρόνο παραμένουν σταματημένα τα αυτοκίνητα όταν ανάψει το κόκκινο στον φωτεινό σηματοδότη, εξήγησε ο Ζανέλα. Το κτίριο Ιτάλια είναι το δεύτερο ψηλότερο του Σάο Πάουλο (165 μέτρα) και αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο της πόλης. Πριν πηδήξουν οι δύο αθλητές δείπνησαν και ήπιαν ένα μπουκάλι κρασί στο εστιατόριο του ουρανοξύστη, στον τελευταίο όροφο. Κατόπιν πήγαν στις τουαλέτες για να ετοιμαστούν, αναφέρει το ΑΠΕ.

"Αντιληφθήκαμε αμέσως ότι μας κοίταζαν περίεργα γιατί φορούσαμε τζιν, μπλουζάκια και σακίδια πλάτης", είπε ο Ζανέλα. Βιάστηκαν έτσι να πάνε στη σκάλα που οδηγεί στο εξωτερικό μέρος του κτιρίου και πρόλαβαν να πηδήξουν πριν τους εμποδίσουν οι φύλακες. Αφού προσγειώθηκαν με ασφάλεια πήγαν να γιορτάσουν το κατόρθωμά τους σε ένα μπαρ. Η διεύθυνση του ουρανοξύστη θα αποφασίσει αν θα επιδιώξει τη δικαστική δίωξη των δύο αλεξιπτωτιστών, σημείωσε ο G1.

Στον ίδιο ουρανοξύστη είχε αναρριχηθεί το 2008 ο Γάλλος Αλέν Ρομπέρ, ο αποκαλούμενος και "άνθρωπος-αράχνη".

Δείτε το άλμα τους εδώ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ