H Αμάλ Αλαμουντίν προειδοποιεί τον Ντόναλντ Τραμπ: "Οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να χάσουν το ηθικό τους κύρος"

Οι πολιτικές του Ντοναλντ Τραμπ απέναντι στους μουσουλμάνους βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Αμάλ Αλαμουντίν -Κλούνεϊ.

Μιλώντας σε συνέδριο γυναικών στο Τέξας, η διάσημη δικηγόρος,  ανέφερε ότι κάποιες από τις ιδέες του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ ενδέχεται να παραβιάσουν τους διεθνείς νόμους για τα ανθρώπινα δικαιώματα.  

«Οι αναφορές του ότι θα πρέπει να γίνεται θρησκευτικός έλεγχος σε όσους μπαίνουν στις ΗΠΑ ή ότι θα έπρεπε να υπάρχουν κρατικά βασανιστήρια, ή ότι οι οικογένειες υπόπτων τρομοκρατών θα πρέπει να σκοτώνονται, όλα αυτά τα πράγματα αποτελούν παραβιάσεις των διεθνών νόμων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και των αξιών που τους διέπουν», τόνισε η Αμάλ, σύμφωνα με δημοσίευμα του The Hollywood Reporter και προειδοποίησε πως οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να χάσουν κάποιο από το ηθικό κύρος που έχουν διεθνώς.

«Πρέπει να ελπίζουμε για το καλύτερο», είπε, ωστόσο, η Κλούνεϊ στο κοινό των περίπου 7.000 ανθρώπων. «Ο εκλεγμένος πρόεδρος έχει πει ότι η μάχη κατά του ISIS είναι προτεραιότητα, οπότε ίσως προοδεύσουμε σε αυτό το θέμα. Προφανώς όλοι πρέπει να σεβόμαστε το αποτέλεσμα της δημοκρατικής διαδικασίας», πρόσθεσε και συμπλήρωσε «Τα δικαιώματα των γυναικών είναι ανθρώπινα δικαιώματα. Αν κρατήσουμε πίσω τις γυναίκες, θα κρατάμε πίσω τη μισή από κάθε χώρα, σε όλο τον κόσμο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ