Story of the day: Στα 14 της είχε καρκίνο σε τελικό στάδιο και πέθανε - Ζήτησε να καταψυχθεί για να ''επιστρέψει'' & κέρδισε την δίκη

Θαρραλέο 14χρονο κορίτσι με καρκίνο σε τελικό στάδιο, που ήθελε να διατηρηθεί το σώμα της στην κατάψυξη μετά το θάνατό της, ώστε να θεραπευτεί στο  μέλλον, κέρδισε την μάχη - ορόσημο, λίγο πριν το θάνατό της. 
 

 Σύμφωνα με το BBC, η κοπέλα, που ήταν βαριά άρρωστη με μια σπάνια μορφή καρκίνου, υποστηρίχθηκε στην επιθυμία της να διατηρηθεί κρυογονικά από τη μητέρα της - αλλά όχι από τον πατέρα της.  

 Το ανώτατο δικαστήριο της Βρετανίας έκρινε ότι η μητέρα της έχει δικαίωμα να αποφασίσει τι θα συμβεί με το σώμα της κόρης της. Το Κορίτσι που πέθανε τον Οκτώβριο έχει πλέον μεταφερθεί στις ΗΠΑ και διατηρείται εκεί.   

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης της που έχουν μόλις γίνει γνωστές, αναφέρουν ότι η έφηβη ζούσε στην περιοχή του Λονδίνου και χρησιμοποίησε το διαδίκτυο για να διερευνήσει τις τεχνικές της κρυογονικής, κατά τους τελευταίους μήνες της ζωής της.   

Η κρυογονική είναι η διαδικασία της διατήρησης ολόκληρου του σώματος με την ελπίδα ότι η ανάνηψη και ή θεραπεία θα γίνουν δυνατές στο απώτερο μέλλον.   

Η 14χρονη είχε στείλει επιστολή προς τον δικαστή στην οποία εξηγούσε ότι ήθελε να ζήσει!

«Νομίζω ότι η κρυογονική  μου δίνει την ευκαιρία να θεραπευτώ  και να ξυπνήσω- ακόμη και σε εκατοντάδες χρόνια», έγραψε.   

Ο δικαστής  Πίτερ Τζάκσον, επισκέφθηκε την κοπέλα στο νοσοκομείο και είπε ότι συγκινήθηκε  από το «γενναίο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τη δύσκολη κατάστασή της».  

Ωστόσο, η κρυογονική είναι μια αμφιλεγόμενη διαδικασία και κανείς δεν ξέρει αν θα είναι δυνατό να αναβιώσει ανθρώπους αργότερα. 
 

Υπάρχουν εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, όπου σώματα  μπορούν να διατηρηθούν σε υγρό άζωτο σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (κάτω από -130C). Το κόστος της διατήρησης ενός σώματος για άπειρο χρονικό διάστημα υπολογίζεται σε περίπου 42 χιλιάδες ευρώ.  

 Η επιστολή της 14χρονης στον δικαστή: 
«Μου ζητήθηκε να εξηγήσω  γιατί επιθυμώ  να κάνω αυτό το ασυνήθιστο πράγμα.   Είμαι μόνο 14 ετών και δεν θέλω να πεθάνω,  ξέρω όμως ότι πρόκειται να πεθάνω.   

Νομίζω ότι η κρυογονική μου δίνει την ευκαιρία να θεραπευτώ  και να ξυπνήσω- ακόμη και σε εκατοντάδες χρόνια. Δεν θέλω να θαφτώ κάτω από το χώμα.   Θέλω να ζήσω περισσότερο και πιστεύω ότι στο μέλλον θα μπορέσουν να βρουν μια θεραπεία για τον καρκίνο μου και να ξαναζήσω.   

Θέλω να έχω αυτή την ευκαιρία. Αυτή είναι η επιθυμία μου».   Οι γονείς των κοριτσιών ήταν διαζευγμένοι και η κοπέλα δεν είχε καμία επαφή με τον πατέρα της για έξι χρόνια πριν αρρωστήσει.   

Ο πατέρας της, που ήταν αντίθετος με την επιθυμία της είπε: «Ακόμη και αν η θεραπεία είναι επιτυχής και την φέρει  πίσω στη ζωή, ας πούμε σε 200 χρόνια, δεν θα έχει κανένα συγγενή, ενδεχομένως δεν θα θυμάται πράγματα  και θα βρεθεί σε απελπιστική κατάσταση, μόνη, στα 14 της μόνο χρόνια και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. "   
 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ