Ο Αλέξης Κούγιας με ανατρεπτικά στοιχεία δίνει νέο φως στην υπόθεση της δολοφονίας γιαγιάς και εγγονής με δηλητήριο

Ατελείωτες είναι οι ανατροπές στην υπόθεση του μυστηριώδους θανάτου μιας 34χρονης και της 86χρονης γιαγιάς της, οι οποίες φέρεται ότι δολοφονήθηκαν με αρσενικό το καλοκαίρι του 2013 στη Θεσσαλονίκη.

 Τρία χρόνια αργότερα και μόλις μια μέρα πριν ο καθηγητής πανεπιστημίου, σύζυγος της άτυχης 34χρονης, προσέλθει για εξηγήσεις στον ανακριτή, νέα στοιχεία οδήγησαν σε ακύρωση της κλήσης του σε απολογία. Η έρευνα ξεκινά από την αρχή και η ανάκριση εξελίσσεται σε θρίλερ.

Πέρυσι, δύο χρόνια μετά τον θάνατο των δύο γυναικών είχε ζητηθεί εκταφή τους λόγω αμφιβολιών για τον τρόπο θανάτου. Πλέον η υπόθεση έρχεται ξανά στο προσκήνιο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έγινε προσωποποίηση της δίωξης η οποία είχε ασκηθεί το 2015 κατά παντός υπευθύνου.

Πράγματι, πριν από περίπου έναν μήνα προσωποποιήθηκε η δίωξη και αντιμέτωπος με τον ανακριτή επρόκειτο να έρθει ο σύζυγος της γυναίκας. Όμως το σκηνικό άλλαξε ξαφνικά μέσα σε μία ημέρα, λόγω νέων στοιχείων που εμφανίστηκαν. Ο δικηγόρος του παρ ’ολίγον κατηγορουμένου στην υπόθεση, Αλέξης Κούγιας ξεκαθάρισε στην «Espresso» την κατάσταση:

«Μέσα από την έρευνα και τα αντικειμενικά στοιχεία, ο τακτικός ανακριτής στη Θεσσαλονίκη έχει πλέον αντιληφθεί τι έχει συμβεί. Αν και η δίωξη είχε προσωποποιηθεί και ο πελάτης μου είχε κληθεί σε απολογία πριν από περίπου ένα μήνα, η έρευνα τελικά ξεκινά από την αρχή. Μια ημέρα πριν παρουσιαστεί στον ανακριτή, εμφανίστηκε στον δικαστικό λειτουργό ο πραγματογνώμονας και εισέφερε στοιχεία που αναιρούσαν όλα όσα είχε προσκομίσει το προηγούμενο διάστημα. Ουσιαστικά ανατρέπει όσα έλεγε πριν. Η κλήση σε απολογία ακυρώθηκε και ο ανακριτής ξεκινά τα πάντα από την αρχή.

Τον Μάρτιο του 2015, όταν η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Φωτεινή Κρεωνίδου άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία παντός υπευθύνου για τον περίεργο θάνατο των δύο γυναικών, το ενδιαφέρον είχε στραφεί στον καθηγητή πανεπιστημίου, ο οποίος χαρακτηριζόταν βασικός ύποπτος. Τότε είχε αντιδράσει μέσω του δικηγόρου του, εκδίδοντας ανακοίνωση με την οποία αρνούνταν οποιαδήποτε εμπλοκή και έκανε λόγο για «υπόθεση – δημιούργημα των συγγενών της συζύγου του».

Φαντασιόπληκτη εμμονή

Όπως σχολιάζει ο κ. Κούγιας: «Το θέμα είναι δημιούργημα μιας πανίσχυρης οικογένειας. Ο θείος της θανούσης ήταν παντοδύναμος υπουργός του ΠΑΣΟΚ». Ο γνωστός ποινικολόγος προσθέτει ότι: «Με καθαρά φαντασιόπληκτη εμμονή κατάφεραν, μέσα από μία περίεργη προανάκριση την οποία διεξήγαγε η ΕΛ.ΑΣ και με έναν επίορκο πραγματογνώμονα να ασκηθεί δίωξη σε βάρος ενός καθηγητή πανεπιστημίου. Ο πελάτης μου εκτός από την τραγωδία του χαμού της συζύγου του, έχει να αντιμετωπίσει και το μίσος της συγκεκριμένης οικογένειας, τα μέλη της οποίας δεν έχουν καν επισκεφθεί το εγγόνι τους από την ημέρα θανάτου της μητέρας του».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ